به گزارش تابناک یزد،محمدرضا میرجلیلی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره
اقدامات انجام شده در استان یزد برای مبارزه با دیابت گفت: در هفته سلامت
با حضور وزیر بهداشت و مقامات استان، سند مبارزه با دیابت را تصویب و کار
را با آن شروع کردیم. در این سند آمده است که دانشگاه علوم پزشکی باید
بتواند طی چند سال شیوع دیابت و عوارض آن را کمتر کند.
وی
افزود: دانشگاه همچنین با مرکز تحقیقات دیابت یزد در ارتباط است. این مرکز
۲ سال است به مراکز تحقیقاتی بهتری مجهز شده تا بیماران دیابتی بهتر
شناخته شوند و تمام بیماران دیابتی ۶ سال به بالا را در این مرکز به شکل
رایگان غربالگری می شوند .
رئیس
دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه در زمینه پیشگیری از دیابت تنها
دانشگاهی هستیم که پوشش جمعیتی برنامه های بهداشتی آن کامل است و بیشتر
جمعیت استان وارد سامانه سیب شده اند، تصریح کرد: یکی از این برنامه های
بهداشتی غربالگری و پیشگیری از دیابت است که آموزش های لازم در این باره
داده می شود و مبتلایان به کارشناسان تغذیه معرفی می شوند.
میر
جلیلی در باره اقدامات این دانشگاه برا ی آینده اظهار داشت: آموزش هایی را
در مدارس شروع کردیم و مدارس حامی طرح دیابت در این استان داریم. حدود ۱۰۰
مدرسه در استان به وسیله کارشناسان آموزش دیده اند و به این ترتیب هم
کودکان یاد می گیرند که برای جلوگیری از ابتلا به دیابت باید چه کاری انجام
دهند و هم اگر خانواده دیابتی باشند این موضوع را پی گیری می کنند.
وی
در باره مذاکره دانشگاه با مراکز صنعتی و تولیدی برای کاهش شکر در فرآورده
ها و تولیدات خود گفت: معاونت غذا و دارو با مراکز مختلف از جمله شیرینی
پزی های یزد وارد مذاکره شده است و شیرینی های جایگزین قند که کالری کمتری
را دارد به این مراکز معرفی کرده ایم. در حال حاضر در معروف ترین شیرینی
های یزد که همان شیرینی سنتی یزد است ، شیرینی های دیابتی تولید می شود که
بدون شکر است و جایگزین های گیاهی شیرین کننده در آنها استفاده می شود .
به گزارش سلامت آنلاین،رئیس
دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: در عین حال تمام واحدهای تولید کننده
محصولات غذایی را ملزم کرده ایم که برچسب تغذیه و میزان کالری را به
محصولات خود بچسبانند و همچنین میزان شکر را در محصولات غذایی خود کاهش
دهند .
وی
با اشاره به اینکه جایگزین شکر در این فرآورده های غذایی معمولاً مالتو
دکستر است، تصریح کرد: قبلا با گیاه استویا این محصولات شیرین می شد که
مالتو دکستر جایگزین آن شده است و سازمان غذا و دارو این محصول را به عنوان
جایگزین بهتر شکر تشخیص داد.