یک پژوهشگر گفت: مصرف غیرقانونی رنگ های مصنوعی در مواد غذایی شایع شده است.
کد خبر: ۲۱۲۹۵۸
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۱ 16 April 2016

به گزارش تابناک مازندران، فتح الله عالی پور هفشجانی درباره تعیین میزان شیوع آلودگی مواد غذایی به رنگ های مصنوعی با روش کروماتوگرافی لایه نازک در استان چهارمحال و بختیاری گفت:رنگ های مصنوعی به عنوان یکی از افزودنی های غذایی به طور وسیع در مواد غذایی استفاده می شوند.

وی افزود: استفاده نامناسب از رنگ های مصنوعی در مواد غذایی مخاطراتی مانند آلرژی و سرطان را برای مصرف کنندگان ایجاد می کنند.

این پژوهشگر با بیان اینکه این تحقیقات با هدف تعیین میزان شیوع آلودگی مواد غذایی به رنگ های مصنوعی انجام شد، تصریح کرد:این بررسی یک مطالعه توصیفی است و این بررسی بر روی2 هزار و542نمونه مواد غذایی شامل نبات، پولکی، چارقنادی، انواع شیرینی‌های خامه‌ای و غیرخامه‌ای، بستنی، جوجه کباب و مایعات زعفرانی به وسیله بازرسین بهداشتی از کارخانه ها، کارگاه ها، قنادی ها، رستوران ها و فست فودهای استان چهارمحال و بختیاری طی سالهای 1321 تا 1312 جهت کنترل و نظارت به صورت تصادفی نمونه برداری و به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ارسال شد.

وی افزود:همه نمونه‌های ارسالیبراساس استاندارد ملی وبه روش کروماتوگرافی لایه نازک و داده ها با استفاده از نرم افزارspss16و آزمون های توصیفی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

هفشجانی اظهار کرد: 7درصد نمونه‌های مورد بررسی با رنگهای مصنوعی رنگ شده بودند و بیشترین فراوانی مصرف رنگ‌های مصنوعی در نمونه های چارقنادی با7درصد مشاهده شد.

وی افزود: نتیجه این مطالعه نشان داد که مصرف غیرقانونی رنگ های مصنوعی در مواد غذایی شایع شده است و تداوم این وضعسلامت جامعه را تهدید می کند و از این رو آموزش و نظارت جهت حفظ سلامت جامعه امری مهم و ضروری است.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار