کارتنوئید‌ها (Carotenoid compounds) از جمله ترکیبات نوتراسوتیکال (Nutraceutical) است که با ایجاد مزایای فیزیولوژیکی در بدن، اثرات محافظتی در مقابل بیماری‌ها نشان می‌دهد.
کد خبر: ۱۰۹۳۵۳۶
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۴ 21 February 2023

تابماک فارس به نقل از صدا و سیما:دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت:کارتنوئید‌ها رنگدانه‌های طبیعی در رنگ‌های مختلف شامل زرد تا نارنجی و قرمز هستند که در همه موجودات زنده، از باکتری ها، مخمرها، موجودات دریایی و آب شیرین از جمله ریزجلبک ها، فیتوپلانکتون ها، سخت پوستان و ماهی گرفته تا گیاهان و حیوانات وجود دارد.

دکتر ساره بوستانی، افزود:بیش از ۷۵۰ کاروتنوئید با ساختار شیمیایی متفاوت از منابع طبیعی تا به امروز جدا شده است. این رنگدانه‌ها بر اساس ترکیب شیمیایی آن‌ها به عنوان «کاروتن» (کاروتنوئید‌های هیدروکربن) یا «زانتوفیل» طبقه بندی می‌شود.

وی ادامه داد:کاروتنوئید‌های طبیعی منابع مهم آنتی اکسیدان ها، ترکیبات ضد التهابی و ضد توموری هستند. کاروتنوئید‌ها از جمله «آستاگزانتین»، «بتا کریپتوکسانتین»، «لوتئین»، «زآگزانتین» و «لیکوپن» به دلیل اثرات مفیدی که بر سلامت انسان دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

او اظهار داشت:مطالعات اپیدمیولوژیک ارتباط بین مصرف زیاد کاروتنوئید در رژیم غذایی با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال، دهانه رحم، تخمدان و سینه را نشان داده است. همچنین استفاده از کارتنوئید‌ها در رژیم غذایی، در پیشگیری از بیماری‌های مزمن، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی موثر است.

دکتر بوستانی گفت:در زمان حاضر، چندین رنگدانه کاروتنوئیدی مانند بتاکاروتن، آستاگزانتین و کانتاکسانتین به صورت تجاری به عنوان رنگ‌های خوراکی و به عنوان افزودنی‌های خوراک دام در پرورش طیور و آبزی پروری استفاده می‌شود، همچنین این ترکیبات به صورت تجاری برای اهداف دارویی و آرایشی استفاده می‌شود.

کپی لینک

برچسب ها: مصرف ، کارتتودئیدها
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار