مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان همدان:
 مدیرعامل این جمعیت با تبریک هفته دولت گفت: جمعیت هلال احمر استان همدان در قالب سازمانی مردم نهاد در مقاطع مختلف به صورت داوطلبانه به ایفای نقش می‌پردازد. این جمعیت علاوه بر ورود به مخاطرات طبیعی نظیر سیل و زلزله و امثال آن در حوزه حوادث انسان‌ساخت نظیر حوادث و سوانح جاده‌ای ورود پیدا می‌کند تا از بروز خسارت وآسیب جلوگیری و یا میزان حوادث را کنترل کند. 
کد خبر: ۹۹۰۱۵۷
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۴ 31 August 2021
 مدیرعامل این جمعیت با تبریک هفته دولت گفت: جمعیت هلال احمر استان همدان در قالب سازمانی مردم نهاد در مقاطع مختلف به صورت داوطلبانه به ایفای نقش می‌پردازد. این جمعیت علاوه بر ورود به مخاطرات طبیعی نظیر سیل و زلزله و امثال آن در حوزه حوادث انسان‌ساخت نظیر حوادث و سوانح جاده‌ای ورود پیدا می‌کند تا از بروز خسارت وآسیب جلوگیری و یا میزان حوادث را کنترل کند. 

به گزارش تابناک همدان، علی سنجربیگی افزود: معاونت‌های پنجگانه؛ امداد و نجات، امور جوانان، امور داوطلبان، آموزش و پژوهش و معاونت بهداشت، درمان و توان بخشی تمام توان خود را به کار بسته‌اند تا مخاطرات طبیعی و انسانی کمترین آسیب را برای هموطنان ایجاد کنند. 

وی با اعلام آمار حوادث و خدمات امدادی شعب به تفکیک نوع حادثه، بیان کرد: بیشترین اعزام نیرو‌های عملیاتی در حوزه جاده‌ای بوده است که پیرو آن ۱۱۸ عملیات جاده‌ای انجام شده است. از میان حوادث رخ داده در ۵ ماهه نخست سال که جمعا ۱۱۸ مورد بوده است؛ ۵۰ درصد مربوط به حوادث جاده‌ای، خوشبختانه طی مدت مذکور هیچ حادثه‌ای در زمینه برف و کولاک و اعزام نیرو‌ها به چنین حادثه‌ای نداشته‌ایم.

سنجربگی اعلام کرد: در مجموع ۲۲۵ حادثه در مدت مذکور رخ داد که منجر به اعزام ۲۶۱ تیم عملیاتی شد. در این میان ۳۶ حادثه در کوهستان‌های استان رخ داده است که در پی آن ۴۵ تیم عملیاتی به محل اعزام شدند و ۱۹ مصدوم توسط تیم امداد به مراکز درمانی منتقل شدند. 

وی با یادآوری اینکه ۲۲۵ حادثه در کل استان رخ داد که منجر به اعزام ۲۶۱ تیم عملیاتی شد، گفت: در این حوادث ۳۵۳ نفر دچار مصدومیت شدند و ۱۲۴ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند. همدان و ملایر به ترتیب با ۲۷ و ۲۶ درصد از حوادث بیشترین میزان اعلام حوادث و اعزام تیم عملیاتی را داشتند. همچنین ملایر با ۱۱۰ مصدوم بیشترین آمار مصدومین را به خود اختصاص داده است. 

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد یاد شده معاونت امداد و نجات فعالیت‌های شاخص دیگری داشته است. تیم واکنش سریع جمعیت هلال احمر استان همدان با دانش کلی درباره حوادث مختلف به صورت شبانه روزی آماده خدمات رسانی به هم استانی‌های عزیز هستند و اقدامات شاخصی را در این مدت انجام داده‌اند. یکی از این اقدامات شاخص عملیات امداد رسانی تیم واکنش سریع به مصدوم حمله قلبی و انتقال با بالگرد ازدره مرادبیگ به بیمارستان فرشچیان بود که خوشبختانه با موفقیت انجام شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر تصریح کرد: همچنین این تیم در عملیات‌های متعدد دیگری نقش‌آفرینی کردند و بیش از ۱۰ عملیات واکنش سریع را هدایت کردند تا سایر نیرو‌های امدادی در محل حاضر شوند از جمله این ماموریت‌ها می‌توان به عملیات جستجوی فرد مفقودی توسط تیم آنست و تیم واکنش سریع در منطقه اطراف سد اکباتان، انجام عملیات امداد رسانی توسط تیم واکنش سریع و انتقال فرد مصدوم از پناهگاه یخچال به بیمارستان بعثت، همکاری با سایر ادارات و ارگان‌ها جهت جستجوی فرد غریق در سد کلان ملایر، انجام عملیات کوهستان توسط تیم واکنش سریع پست اسکی و سایر عملیات مشابه اشاره کرد.




عملکرد مطلوب معاونت جوانان در عرصه بشر دوستی

سنجربگی با تاکید بر نقش جوانان و بکارگیری ظرفیت‌های موجود گفت: معاونت جوانان با تاکید بر فعالیت‌های بشردوستانه اقدامات مطلوبی انجام داده است. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به اجرای ویژه برنامه‌های مناسبتی و بشر دوستانه نظیر هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، هفته جوان، اهداء خون، ماه رمضان، هفته هلال، رحلت امام خمینی (رض)، هفته مبارزه با مواد مخدر، ویژه برنامه عید غدیر خم، هفته ازدواج، هفته حجاب و عفاف با شرکت ۲۸۰۵ نفر عضومشارکت کننده و ۱۵۱۴۵ نفر بهره ور، همچنین برنامه‌های پیشگیری از کرونا شامل نذر سلامت همراه با خادمان حسینی هلال با شرکت ۹۶۱ نفرروز عضو وارایه خدمات بهداشتی به ۴۶۶۴۰ نفر از عزاداران حسینی، اجرای طرح ناظران سلامت با شرکت ۴۱۸ نفر روز عضو و ۶۶۲۸ نفر روز بهره ور وهمچنین طرح ایران یاران جوان با شرکت ۱۶۲ نفر روزو مشارکت جوانان درمراکز واکسیناسیون وارایه خدمات به ۸۱۵۳۵ نفر اشاره کرد.

وی ادامه داد: این معاونت در برگزاری جشنواره‌ها، پویش‌ها، مسابقات مشارکت فعال داشته و خوشبختانه توانسته است رتبه‌های برتر کشوری را کسب کند. راه اندازی پویش عید نو عهد نو (برای لبخندش)، پویش مجازی انسانیت بیشتر، جشنواره صلح و دوستی، مسابقه نهال کاری، مسابقه شکوه حقیقت، کسب رتبه در (جشنواره گام دوم انقلاب- جشنواره حضرت علی اکبر-جشنواره دانشجوی هلالی) از جمله این موارد است؛ که این جشنواره‌ها با مشارکت ۱۵۸۱ نفر عضو برگزار گردیده است.

آموزش ۷۵ هزار نفر از طریق جمعیت هلال احمر

سنجربگی افزود: در حوزه معاونت آموزش و پژوهش ۱۱۲۸ دوره تعریف شد کمک‌های اولیه ۲۲ ساعته حضوری تا آموزش‌هایی نظیر: کمک‌های اولیه ۱۵ ساعته نیمه حضوری، حمایت حیاتی پایه (۳ ساعته)، یک روزه کمک‌های اولیه (۶ ساعته)، دو روزه کمک‌های اولیه (۱۲ ساعته)، پایه داوطلبی، دادرس، مخاطرات حضوری، مخاطرات غیر حضوری، تولید وانتشار محتوای در فضای مجازی، ارسال پیامک، برگزاری مسابقات، آموزش همگانی مبتنی بر نیاز محلی، آموزش خانه‌های هلال، عمومی امداد، عمومی نجات، تخصصی، بازآموزی، ضمن خدمت ارائه شود. در طی این ۱۱۲۸ دوره، نزدیک به ۷۵ هزار نفر آموزش دیدند.

بهره‌مندی ۲۵ هزار نفر از خدمات معاونت داوطلبان جمعیت هلال احمر استان همدان

در عرصه فعالیتی معاونت امور داوطلبان جمعیت هلال احمر که با مشارکت ۱۵۰۰ نفرداوطلب، بالغ بر ۴۲ میلیارد ریال صرف و ۲۵ هزار نفر از خدمات این معاونت بهره‌مند شدند. در این راستا برنامه‌هایی نظیر تهیه بسته‌های معیشتی در قالب طرح‌های همای رحمت، فرشتگان رحمت و کمک‌های مومنانه، طرح حامیان سلامت و کرامت، مدافعان سلامت، اجرای پروژه‌های داوطلبی محرومیت زدا‌ی مختلف از جمله (ساخت سرویس بهداشتی جهت خانواده محروم، صندوق مهربانی (اهدا وام به مددجویان) اشتغال زایی خانواده‌های نیازمند، احسان شعبانیه و...)، طرح نیابت، اجرای کاروان‌های سلامت. اهدا خون، برنامه‌های مذهبی در مناسبت‌هایی مختلف و برگزاری برنامه نذر آب ۴ می‌باشد.

ایشان از دیگر برنامه‌های اجرایی این معاونت را ارایه خدمات حمایتی دارو و درمان به بیماران نیازمندو کرونایی و همچنین تحویل تجهیزات پزشکی بانک امانات بصورت امانی بالاخص کپسول اکسیژن و اکسیزن ساز در این روز‌های کرونایی بصورت رایگان عنوان نمود و از عموم مردم خواست با اهدا کمک‌های نقدی و غیر نقدی خود یاری رسان بیماران نیازمند باشند.



معاونت بهداشت، درمان وتوانبخشی 

وی افزود: معاونت بهداشت، درمان وتوانبخشی نیز فعالانه در عرصه جامعه حضور داشته است. ودر حوزه‌های ارتوپدی فنی، فیزیوتراپی، داروخانه، گفتار درمانی، کار درمانی، پزشک عمومی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، متخصص (چشم پزشک)، دندانپزشک، پاراکلینیک، مامایی، مشاوره انجام خدمت کرده است. 

علاوه بر خدمات فوق الذکر در عرصه کرونا، تحت عنوان درمان اضطراری نیز به ارائه خدمت پرداخته است. مکاتبه وهماهنگی جهت واکسیناسیون کارکنان ونجاتگران، گندزدایی مرتب واحد‌های اداری ودرمانی ساختمان ستاد، تشکیل جلسه اضطراری دبیرخانه کرونا، نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کلیه برنامه ها؛ حضور در آزمون ایثار به عنوان تیم‌پزشکی ودبیرخانه کرونا؛ معرفی یک تیم ۱۰ نفره جهت نظارت بر پروتکل‌های بهداشتی در صندوق‌های اخذ رای؛ و یک تیم جهت صندوق سیار در انتخابات- مکاتبه با معاونت بهداشتی و جمعیت مرکز جهت انجام واکسیناسیون کارکنان و داوطلبان فعال جمعیت، و هماهنگی انجام واکسیناسیون اولویت اول و دوم به تعداد ۸۰۰ دوز (امدادگران پایگاه‌ها؛ ناظران سلامت؛ داوطلبان؛ مربیان و پرسنل) اضافه شدن شیفت کاری داروخانه تا ۱۰ شب وفعالیت در روز‌های تعطیلی، همکاری در واکسیناسیون عمومی با استفاده از نیروی داوطلب، توزیع ماسک بین کارکنان استان ۲۶۰ بسته.

برپایی بیمارستان صحرایی از تاریخ ۲۵ مرداد در محوطه بیمارستان بعثت باتجهیزات بیمارستانی از جمله ۱۷ تخت؛ وسایل معاینه؛ دستگاه اکسیژن ساز و تجهیزات احیاء به درخواست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی؛ با حضور روزانه ۸ نفر از نجاتگران وپرستاران در ۲ شیفت ۱۲ ساعته جهت کمک به امر درمان بیماران کرونایی. در بیمارستان صحرایی بیماران سرپایی کرونایی خدمات اولیه گرفته و ترخیص میشوند که فعالیت آن فعلا ادامه دارد.


فعالیت ۱۷۴ خانه هلال در استان همدان

خانه هلال مرکزی است با ساختار و امکانات و فعالیت‌های داوطلبانه که در سطح محلات، شهر‌ها و نقاط روستایی تاسیس می‌گردد.

براساس مصوبه شورای‌عالی مدیریت بحران کشور در قانون پنج‌ساله ششم با موضوع افزایش تاب آوری جوامع محلی، جمعیت هلال‌احمر نسبت‌به راه‌اندازی خانه‌های هلال در راستای تقویت و ایجاد زمینه حضور و مشارکت واقعی آحاد مختلف جامعه در فعالیت‌های امدادی و بشردوستانه و ارائه خدمات اجتماعی و عام‌المنفعه با رویکرد تقویت ساختار‌های داوطلب محور با ترویج فرهنگ وقف صلح و نوع‌دوستی می‌باشد.
 با اهداف:
۱-ارتقاء سطح آمادگی عمومی جامعه دربرابر سوانح و فعالیت‌های بشردوستانه
۲-افزایش آمادگی جوامع محلی در برابر سوانح
۳-کاهش آسیب‌پذیری در برابر سوانح با رویکرد تاب آوری
۴-توسعه ظرفیت‌های داوطلبانه در جوامع محلی
در استان همدان ۱۷۴ خانه هلل شکل گرفته که حدود ۱۰۸۶۸ داوطلب عضو این خانه‌ها هستند. یادآوری می‌شود ۵۰۴ دوره برای اعضا تعریف شد که منجر به آموزش ۴۵۱۱ نفر شد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار