رصد‌خانه «تابناک» خبر‌هایی از اخبار روز برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند. تیتر‌هایی مانند: بهترین تضمین مذاکرات برجام از نظر مقام روس / واکنش حزب الله به اقدام آمریکا در مسدود کردن سایت‌های ایرانی / انتقاد ضرغامی از اختلال در سرویس الکترونیک اخذ رای و.... رصد‌خانه امروز تابناک را تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۹۷۳۶۲۸
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۹ 24 June 2021

تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.


انتقاد شدید از طرز نشستن عیسی کلانتری مقابل خبرنگاران

شب گذشته و در پی حادثه دلخراش واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران حوزه محیط زیست، عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست برای دلجویی از خبرنگاران به هتل محل اقامت آنها رفت.طرز نشستن رئیس سازمان محیط زیست در مقابل بانوان خبرنگاری که از حادثه دیدگان واژگونی اتوبوس بودند، با انتقاد شدید فعالان مدنی در رسانه های اجتماعی روبه‌رو شد.

کاربری نوشته است: "حقوق های نجومی می‌گیرید که اینگونه بدون حتی ذره ای احترام در مقابل داغ دیدگان بنشینید ولی حتی یک اتوبوس سالم در اختیار خبرنگاران قرار ندهید؟!"بسیاری این شیوه نشستن معاون رییس جمهور را از منظر "زبان بدن" تحلیل کردند. فردی نوشته است: «زبان بدن گاهی گویاتر از هر سخنی است، طرز نشستن مسئول مملکت که برای تسلی آمده آینه‌ای از نسبت و رابطه حاکم و شهروند است.»البته فقط طرز نشستن کلانتری بحث‌برانگیز نشده است بلکه اظهارات استاندار آذربایجان غربی مبنی بر اینکه این حوادث طبیعی است نیز واکنش های زیادی به دنبال داشت.

انبارلویی: حوزه های علمیه از مدت ها قبل دنبال شناسایی مدیرانی در تراز انقلاب اسلامی بودند

محمد کاظم انبارلویی معاون سیاسی حزب موتلفه:اندیشکده‌هایی در حوزه علمیه و دانشگاه از مدت‌ها پیش به دنبال شناسایی مدیران در تراز انقلاب اسلامی بودند و ظاهرا اطلاعات تمام این افراد در یک بانک اطلاعاتی جمع‌آوری شده است. جریان انقلابی می‌تواند نام این افراد را در اختیار ابراهیم رئیسی بگذارد تا براساس اصل شایسته‌سالاری از آن‌ها استفاده شود.ما تجربه دولت‌های اول انقلاب را داریم که سن بعضی از وزرا بین ۳۰ تا ۴۰ سال بود و در آن دوران، توانستیم به خوبی جنگ تحمیلی، جنگ‌های داخلی و به طورکلی تمام کشور را مدیریت کنیم. جوانان موتور اصلی تحرک دولت هستند و حتما رئیسی بر جوان‌سازی مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی اقدام خواهند کرد.

انتقاد جهانگیری از توهین یک مقام وزارت بهداشت به منتقدان

معاون اول رییس جمهور:واکسیناسیون رایگان عمومی دغدغه‌ای همگانی و انتظاری به حق است.شایسته نیست با ابهام‌ها و انتقاد‌ها در رسانه‌ها و افکار عمومی با کم تحملی و اهانت برخورد کرد.گفتنی است که جهانپور رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت در واکنش به انتقادات مربوط به واکسیناسیون از لغتی توهین آمیز خطاب به منتقدان استفاده کرده است.

جنجال توئیت عجیب سخنگوی ناخوش آواز دولتی

توئیت جهانپور واکنش های تندی به همراه داشته است. بسیاری از فعالان توئیتری آن را توهین به منتقدان روند واکسیناسیون در کشور تلقی کرده‌اند.کاربران زیادی این ادبیات و لحن را شایسه یک پزشک و یک مقام دولتی ندانستند. برخی دیگری معتقدند این ادبیات و اظهار نظر در جهت عکس افزایش اعتماد عمومی به وزارت بهداشت است.حتی برخی فعالان توئیتری به دنبال یافتن راهی برای شکایت از جهانپور هستند.در پاسخ به اعتراض‌ها، کیانوش جهانپور نوشت که "سخن، مخاطب خودش را پیدا می‌کند" و در ادامه نوشت: "آتش در خرمن مافیای واردات". سخنگوی سازمان غذا و دارو به نوعی اعلام کرد که روی سخنش با "مافیای واردات" بوده است.

عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبری: اکنون در مرحله ی دولت اسلامی هستیم

مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای:انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و نهایتا تمدن اسلامی نگاه آقا به انقلاب اسلامی است که اکنون ما در مرحله دولت اسلامی قرار داریم و مرحله سختی است و باید برای تجقق تمدن اسلامی تلاش کنیم./فارس

توئیت منصوری درباره زنی که به «نبرد با گرگ‌ها‌ برخاسته»

آذر منصوری، قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با انتشار تصاویری از سلیمه مزاری در توییتر نوشت:تصویری از سلیمه مزاری فرماندار منطقه صعب‌العبور چهار کنت ایالت بلخ.او‌ در ایران متولد شده و فارغ‌التحصیل جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی است. او گفته: «تا زنده باشم می‌جنگم. اگر دیدید به دست طالبان افتادم تیربارانم کنید.»نماد‌ نسلی از زنان افغان که به نبرد با گرگ‌ها‌ برخاسته است.

انتقاد ضرغامی از اختلال در سرویس الکترونیک اخذ رای

سید عزت الله ضرغامی عضو شورای عالی فضای مجازی در توئیتی نوشت: اختلال در سرویس‌های الکترونیک و آنلاین اخذ رای موجب بروز اشکالات عدیده در ساعات اولیه انتخابات شد.ظاهرا مشکل در "اورهال" کردن دستگاه‌ها بوده است.دولت الکترونیک، صرفا خرید سخت‌افزار نیست.برنامه‌ریزی صحیح، آموزش و سهولت بهره‌برداری از سیستم، از لوازم اصلی آن است.

رهبر انقلاب واکسن کرونا زده اند؟

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران از تزریق نوبت اول واکسن ایرانی کرونا به رهبر انقلاب در روزهای آینده خبر داد.رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با اعلام اینکه مجوز استفاده از واکسن ایرانی کوو ایران برکت توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر شده است، افزود: رهبر انقلاب تأکید ویژه بر تزریق واکسن ایرانی دارند. این واکسن حاصل تلاش دانشمندان جوان ایرانی است و از سطح ایمنی‌زایی بالایی برخوردار است.مرندی با بیان اینکه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از همان ابتدای بحران کرونا مشکلی برای انجام واکسیناسیون نداشتند، افزود: ایشان دو شرط مهم برای تزریق واکسن داشتند؛ نخست آنکه واکسیناسیون ایشان خارج از نوبت انجام نگیرد. دوم اینکه فقط واکسن ایرانی استفاده خواهند کرد. به همین دلیل زمانی که واکسیناسیون هموطنان در بازه‌ی سنی بالای ۸۰ سال آغاز شد، ایشان از دریافت واکسن خارجی خودداری کرده و منتظر واکسن ایرانی ماندند.مرندی همچنین افزود: نوبت نخست واکسن ایرانی کوو ایران برکت در حالی از سوی رهبر انقلاب مورد استفاده قرار می‌گیرد که مرحله‌ی اول واکسیناسیون هموطنان ۸۰ سال به بالا در اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۰ از طریق واردات واکسن خارجی انجام شده است.

کنعانی مقدم: آرای باطله یعنی افراد نظام را قبول داشتند، اما گزینه مدنظر خود را پیدا نکردند

فعال سیاسی اصولگرا درباره میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ توضیحاتی را بیان کرد.حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز، درباره میزان مشارکت مردم در این دوره از انتخابات گفت: عواملی که بر میزان مشارکت مردم در انتخابات تاثیر دارد در ابتدا اعتماد مردم نسبت به حاکمیت‌ از جمله دولت و نحوه عملکرد آنهاست، یعنی اگر دولت‌ها به اعتماد مردم توجه نکرده و نوعی بی اعتمادی صورت بگیرد مردم احساس می‎‌کنند رای آن‌ها تاثیری در حل مشکلات کشور ندارد.او ادامه داد: بیماری کرونا هم یکی از عواملی بود که بر میزان مشارکت مردم تاثیرگذار بود و مساله سوم هم جنگ روانی بود که دشمن از مدت‌ها قبل از طریق رسانه‌های مختلف آن‌ را القا می‌کرد. علاوه بر این افکار گروه‌ها و جریان‌های سیاسی است که برخی از آن‌ها شک و تردید در انتخابات را به مردم القا کردند. همچنین حضور سلایق مختلف در میان نامزد‌های انتخابات بر میزان مشارکت تاثیرگذار بود.کنعانی مقدم تصریح کرد: بر اساس روند موجود در جامعه پیش بینی ما این بود که در حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد مشارکت را شاهد باشیم که از میزان مشارکت از پیش بینی ما بیشتر بود چرا که روند ادوار گذشته انتخابات را در نظر گرفته بودیم.دبیرکل حزب سبز با اشاره به میزان آرای باطله در این دوره از انتخابات بیان کرد: افراد بسیاری در این دوره از انتخابات شرکت کرده و به وظیفه خود عمل کردند، اما حاضر نشدند به افراد خاص رای دهند. این یعنی نظام را قبول داشتند، ولی نامزد مورد علاقه خود را پیدا نکردند.وی درباره میزان مشارکت در ادوار بعدی هم افزود: اگر دایره انتخاب وسیع‌تر شده و جریان‌های سیاسی فعالیت بیشتری داشته باشند مشارکت حداکثری را شاهد خواهیم بود.

بررسی ایرادات برگزاری انتخابات با حضور «رحمانی‌فضلی» در مجلس

رئیس کمیسیون شوراهای مجلس از حضور وزیر کشور برای بررسی ایرادات در برگزاری انتخابات خبر داد.محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، از حضور عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور در جلسه روز (سه‌شنبه هشتم تیر ماه) در جلسه این کمیسیون خبر داد.وی در همین راستا افزود: نمایندگان سوالاتی را پیرامون ایرادات و تخلفات اهتمالی در برگزاری انتخابات (28 خرداد) دارند و برخی از آنها در جلسه علنی روز گذشته مطرح شد که خواستار پاسخگویی مسئولان مربوطه به این سوالات بودند که در همین راستا رئیس مجلس به کمسیون شوراها ماموریت داد تا به این موضوع رسیدگی کند.رئیس کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: جلسه روز سه‌شنبه هفته آینده کمسیون با حضور وزیر کشور در راستای ماموریت محوله برگزار می‌شود و قرار است با حضور آقای رحمانی فضلی به سوالات نمایندگان پیرامون ایرادات برگزاری انتخابات پاسخ داده شود.جوکار در تشریح سوالات نمایندگان پیرامون ایرادات برگزاری انتخابات گفت: نبود و و یا کمبود تعرفه در برخی از حوزه‌های انتخابیه، تاخیر در آغاز فرآیند رای‌گیری و همچنین مشکلات فنی در زمینه برگزاری انتخابات و غیره از جمله سوالاتی است که نمایندگان مطرح کرده‌اند.نماینده یزد در مجلس، بیان کرد: قرار است گزارشی از جلسه با آقای رحمانی فضلی و رسیدگی و بررسی ایرادات و تخلفات احتمالی در برگزاری انتخابات، تهیه و تدوین شود و به هیئت رئیسه پارلمان ارائه شود.

واکنش حزب الله به اقدام آمریکا در مسدود کردن سایت‌های ایرانی

مسئول روابط عمومی حزب الله لبنان تأکید کرد که بستن برخی از سایتها توسط آمریکا، جنایت و تأییدی بر سیاست سرکوب آزادی است که واشنگتن در پیش گرفته است.جنبش حزب الله لبنان، بستن برخی از سایتهای خبری وابسته به جریان مقاومت توسط آمریکا را محکوم کرد.«محمد عفیف» مسئول روابط عمومی حزب الله تأکید کرد که این اقدام آمریکا یک جنایت است و تأییدی بر سیاست سرکوب آزادی است که واشنگتن در پیش گرفته است.شبکه خبری المنار به نقل از عفیف گزارش داد، آمریکا با این اقدام زشت، قصد دارد واقعیت جنایات خود و همپیمانانش علیه ملتهای مظلوم منطقه به ویژه مردم فلسطین و یمن را پنهان کند.وی تأکید کرد که حزب الله با این سایتها، ابراز همبستگی و از آن اعلام حمایت می‌کند؛ سایتهایی که هیچ قدرتی نخواهد توانست نور حقیقتی را پنهان کند که این سایتها منتشر می‌کنند.این مسئول حزب الله همچنین خواستار کمپین همبستگی با این سایتهای خبری شد تا بتوانند به رسالت انسانی و صادقانه خود ادامه دهند.

هشدار درباره سهم خواهی از دولت رئیسی

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: رییسی در ارتباط با روابط منطقه‌ای بسیار هوشمندانه صحبت کرد و راه را برای روابط با کشورهایی مانند عربستان باز کرد و در مجموع مواضع اصولی درباره تعاملات منطقه‌ای اتخاذ کرد.عباس سلیمی نمین، در خصوص سمت و سوی سیاستهای دولت‌ آینده اظهار کرد: حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم رییسی در نخستین نشست خبری خود در حوزه سیاست خارجی بسیار پخته ظاهر شد. او برجام را هم تایید کرد و شروط بازگشت ایران به تعهدات را به دقت برشمرد.این فعال سیاسی اضافه کرد: رییسی در ارتباط با روابط منطقه‌ای بسیار هوشمندانه صحبت کرد و راه را برای روابط با کشورهایی مانند عربستان باز کرد. وی حتی راه را برای پیوندهای منطقه‌ای باز کرد تا کشورها در آینده به صهیونیست‌ها نروند.وی با بیان اینکه تامین امنیت از طریق تعاملات منطقه‌ای برقرار می‌شود، گفت: رییسی راه را برای این موضوع باز کرد و درباره یمن هم موضع بسیار اصولی اتخاذ کرد که این کشور باید توسط خود یمنی‌ها اداره شود.وی هم تجاوز به این کشور را محکوم کرد و خط بطلانی به این تصور که می‌توانند یک ملت را سرکوب کنند، کشید.مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران یادآور شد: عده‌ای تصور می‌کردند رییسی حرف‌ها و شعارهای عوام فریبانه بزند اما وی در نخستین نشست خبری به هیچ عنوان سخنانی که عده‌ای از آن خوششان بیاید، مطرح نکرد.وی ادامه داد: همانطور که رییسی در مبارزات انتخاباتی خود به این شیوه‌ها توسل نجست و وعده‌ای برای پرداخت‌های خاص نداد، اینجا هم همانگونه ظاهر شد و سخنان قبل از انتخابات وی با پس از انتخابات او خیلی تفاوت نکرد. آنچه که رییسی در مناظره‌ها مطرح کرد، وعده‌های غیرقابل تحقق نبود. وی حرف‌هایی زد که نشان می‌دهد در حد توان خود می‌تواند آن کارها را انجام دهد .

سوئد حامی مالی فعالیت‌های آژانس در ایران شد

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در صفحه توییترش نوشت: از سوئد برای کمک مالی خارج از بودجه اش برای فعالیت های راستی آزمایی در ایران بسیار قدردانی می کنم. سوئد از حامیان فعال عدم اشاعه هسته ای و کاربردهای صلح آمیز فناوری های هسته ای است.

بهترین تضمین مذاکرات برجام از نظر مقام روس

«سرگئی اولیانوف»، نماینده دائمی روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفته «تجارب منفی گذشته»، بهترین تضمین برای عدم خروج دوباره آمریکا از برجام است.او در توییتر نوشت: «بسیاری از دنبال‌کنندگانم از من می‌پرسند آیا ضمانتی وجود دارد که در صورت احیای برجام، آمریکا مجدداً از آن خارج نمی‌شود؟ به نظر من بهترین ضمانت، تجارب بسیار منفی گذشته است. اگر آمریکا اشتباهات گذشته را تکرار کند ایران ممکن است تصمیم بگیرد با اقداماتی شدیدتر از قبل جبران کند. هیچ‌کس این را دوست ندارد.»

پاسخ پزشکیان به یک سوال: چرا برخی به عباس بوعذار رای داند؟

مسعود پزشکیان در پاسخ به این سوال که آیا عدم حضور برخی کاندیداها در عرصه انتخابات تاثیری در این عدم مشارکت و یا میزان آراءِ باطله داشته یا خیر؟ گفت: یکی از علل عدم حضور مردم در انتخابات به دلیل این بود که از قبل معلوم بود که آقای رئیسی قرار است رئیس جمهور شود. بازیگران دیگری که می‌توانستند در صحنه بیایند و عده‌ای را وارد انتخابات کنند و میزان مشارکت را افزایش دهند توسط شورای نگهبان حذف شدند .وی ادامه داد: بنده به عنوان یکی از افرادی که توسط شورا رد صلاحیت شدم درخواست کردم که شاخص بدهید که بفهمبم آنهایی که آمدند با چه شاخصی آمدند که این یکی‌ها ندارند؛ خوب متاسفانه این اتفاق نیفتاد.برای اینکه مشارکت افزایش پیدا می‌کرد باید اجازه می‌دادیم نمایندگان تمام سلایق با این دیدگاه که به انقلاب و چارچوب انقلاب پایبند هستند حضور داشته باشند و مردم رای بدهند .وی در پاسخ به این سوال که "چه اتفاقی می‌افتد که مردم پای صندوق رای می آیند اما ترجیح می دهند رای سفید به صندوق بیندازند، یا در برگه رای اسامی چون عباس بوعذار و محمود احمدی نژاد را بنویسند؟ گفت: برای اینکه این افراد به انقلاب معتقد هستند ولی به کسانی که به عنوان کاندیدا معرفی کردند اعتقاد نداشتند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :