معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان با اشاره به لزوم اعلام وضعیت خشکسالی در استان از سوی سازمان هواشناسی، گفت: پرداخت خسارت خشکسالی به کشاورزان استان خوزستان در حال پیگیری است.
کد خبر: ۹۷۳۶۰۵
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۶ 24 June 2021

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان با اشاره به لزوم اعلام وضعیت خشکسالی در استان از سوی سازمان هواشناسی، گفت: پرداخت خسارت خشکسالی به کشاورزان استان خوزستان در حال پیگیری است.

فاضل عبیات اظهار داشت: هنوز وضعیت خشکسالی به صورت رسمی از سوی سازمان هواشناسی اعلام نشده که بر اساس دستور قرار است این درخواست با سازمان هواشناسی مکاتبه شود تا بتوان اقدامات لازم را برای پرداخت خسارت خشکسالی به کشاورزان دنبال کرد.

وی با اشاره به وقوع خشکسالی شدید در خوزستان، افزود: نشست های متعدد شورای کشاورزی و ستاد مدیریت بحران خوزستان برگزار و الگوی کشت تابستانه متناسب با وضعیت آوردها و میزان بارش در سال آبی جدید برنامه‌ریزی شده است، در نهایت الگوی کشت توسط جهاد کشاورزی اعلام شد که این الگو شامل شلتوک نیست زیرا مصرف آبی شلتوک بسیار بالاست و اولویت ما تامین آب شرب است.

عبیات اضافه کرد: تامین آب شرب در راس همه نیازها قرار دارد و هر اقدامی که باعث شود آب شرب شهرها و روستاها با مشکل کیفیت مواجه شود، باید متوقف شود که این مسئله توسط جهاد کشاورزی اطلاع رسانی شد و باید کشت های جایگزین کم مصرف متناسب با آورد نیز به کشاورزان معرفی شود.

معاون استاندار خوزستان همچنین گفت: با توجه به شرایط خشکسالی مقرر شده است که استانداری خوزستان به طور جدی پرداخت خسارت خشکسالی و پرداخت باقیمانده خسارت‌های سیلاب سال ۹۸ به کشاورزان این استان را پیگیری کند.

عبیات افزود: ۲۷ هزار و ۷۰۰ پرونده‌ خسارت سیل سال ۹۸ خوزستان تایید شده که بیش از ۲۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را شامل می‌شود.

وی اضافه کرد: بر اساس برآوردها در حدود ۷۵۰ میلیارد تومان خسارت باید به کشاورزان سیل‌زده خوزستان پرداخت شود که تاکنون حدود ۴۶۰ میلیارد تومان (معادل ۶۳ درصد) خسارت به پرونده‌های تایید شده پرداخت و ۳۷ درصد باقیمانده است.

عبیات با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای پرداخت مابقی خسارت سیل به کشاورزان ادامه داد: در حال حاضر تمام مراحل طی شده و قرار است وزارت کشور مکاتبه‌ای داشته باشد زیرا هیات دولت باید مصوبه جدیدی را برای پرداخت خسارت‌ها داشته باشد که قول دادند به زودی انجام شود.

بر اساس گزارش سازمان آب و برق خوزستان، در پی کاهش ۳۵ درصدی متوسط بارش در حوضه‌های آبریز خوزستان، آورد رودخانه‌ها به مخازن سدها نیز تا خرداد ماه امسال ۴۴ درصد نسبت به شرایط نرمال کمتر شده است. حجم مفید مخازن سدهای خوزستان نیز نسبت به شرایط نرمال ۶۰ درصد کمتر است. در پی کاهش شدید آورد رودخانه‌های خوزستان، کشت شلتوک در همه حوضه‌های آبی این استان بر اساس مصوبه نشست ۱۲ اردیبهشت ماه ستاد بحران استانداری خوزستان ممنوع اعلام شده است. این ممنوعیت با واکنش کشاورزان روبه‌رو شده و تاکنون چند تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند.

ایزدجو مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان نیز گفته است: امسال اجازه کشت حدود ۸۸ هزار هکتار محصولات زراعی داده شده است که نسبت به سال نرمال حدود ۶۵ درصد کاهش داشته است.

استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن محصولات زراعی و باغی ، و عمل آوری ۱۲۸ نوع محصول، از نظر کمیت و تنوع تولید جایگاه نخست کشوری را دارد.

خشکسالی شدید در حالی بعد از ۲ سال ترسالی به خوزستان بازگشته است که در سال ۹۸ وقوع سیل در حوضه‌های کارون، کرخه و دز خسارت‌های زیادی به خوزستان وارد کرد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار