کد خبر: ۸۹۱۱۵۹
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۹ 23 August 2020

 

دسترسی مناطق محروم به کلینیک مجازی/ ویزیت بیماران از راه دور

معاون درمان وزارت بهداشت، از آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای ایجاد پزشکی از راه دور در کشور و مناطق کم برخوردار خبر داد.

قاسم جان بابایی، روز یکشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، به ارائه دستاوردهای حوزه درمان کشور پرداخت.

وی با اشاره به اقدامات خوبی که در زمینه دسترسی مردم به خدمات درمانی در کشور فراهم شده است، گفت: بعد از گذشت ۶ ماه از شیوع کرونا در کشور، به رغم تلخی‌هایی که در از دست دادن بیماران و کادر درمان داشته‌ایم، اما توانسته‌ایم زیرساخت‌های لازم برای ارتقا خدمات به مردم را فراهم کنیم.

جان بابایی با اعلام اینکه با همکاری شرکت‌های دانش بنیان توانسته‌ایم در مدت ۶ ماه کرونایی ۱۵۰۰ تخت ویژه با تجهیزات ونتیلاتور راه اندازی کنیم، افزود: در این مدت توانسته‌ایم سایر خدمات تشخیصی را توسعه دهیم.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در روز اول فقط یک آزمایشگاه پاستور کار تشخیص کرونا را انجام می‌داد که در حال حاضر در ۱۹۰ آزمایشگاه کار تشخیص کرونا انجام می‌شود.

جان بابایی با اشاره به فراهم شدن خدمات تله مدیسین در کشور گفت: زیرساخت‌های پزشکی از راه دور یا همان تله مدیسین در کشور فراهم شده و مجوزهای قانونی نیز از ستاد ملی کرونا دریافت گردیده است که بیمه‌ها بتوانند خرید خدمت انجام دهند.

معاون درمان وزارت بهداشت با اعلام اینکه تا کنون در ۲۰ نقطه کشور امکان ارائه خدمات تله مدیسین فراهم است، افزود: امیدواریم تا پایان سال، تمام نقاط کشور امکان دسترسی به خدمات تله مدیسین را داشته باشند.

وی با اشاره به همکاری ستاد اجرایی فرمان امام در راه اندازی خدمات کلینیک‌های مجازی در کشور گفت: امکان ویزیت از راه دور برای بیماران در مناطق کم برخوردار فراهم شده است. همچنین برای بعضی از مشاوره‌های تخصصی پزشکی و درمانی در بیمارستان‌های کوچک، این امکان به صورت از راه دور فراهم شده است.

جان بابایی افزود: پاسخ دهی سریع به خدمات رادیولوژی، سی تی اسکن و ام آر آی، برای مناطق محروم، از دیگر اقدامات راه اندازی تله مدیسین است.

وی گفت: در گام بعدی، به دنبال تجویز دارو از راه دور هستیم.

جان بابایی در ارتباط با وضعیت کرونا در ماه‌های پیش رو افزود: یکی از نگرانی‌ها مربوط به فصل پاییز و شیوع همزمان ویروس کرونا و آنفلوانزا است که تلاش می‌کنیم با افزایش ۱۴ هزار تخت بیمارستانی و…، تا پایان سال، خدمات لازم را فراهم کنیم.

وی در ادامه به وضعیت ابتلای کودکان به کرونا اشاره کرد و گفت: نگرانی اصلی ما درباره کودکان این است که آنها حلقه انتقال هستند. وقتی مبتلا می‌شوند، شاید خودشان علائم شدیدی نداشته باشند و حتی در مواردی که بستری می‌شوند با یک مراقبت خوب بهبود می‌یابند، اما حلقه انتقال به افراد سالمند خانواده و پدر و مادر هستند. بر این اساس نگرانی ما از ابتلای افراد جوان هم حلقه انتقال بودن آنها و انتقال بیماری به افراد سالمند است که باید بسیار دقت کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت، به روند تولید واکسن کرونا در کشور اشاره کرد و افزود: نباید چیزی بگوییم که مردم را بی مورد امیدوار یا حتی ناامید کنیم. واکسن همیشه نتوانسته برای همه بیماری‌ها موثر باشد. ما از نظر تولید واکسن از دنیا عقب نیستیم و در حال حاضر شرایط ساخت واکسن با دستور وزیر بهداشت شروع شده و به سمت مراحل پیشرفته می‌رود. این فقط به این معنی است که از دنیا عقب نیستیم. در عین حال حتی مشخص نیست که واکسن در دنیا به نتیجه مطلوب برسد. زیرا تا زمانی که در فاز اول به بیش از ۳۰ هزار نفر واکسن تزریق نشود و ایمنی آنها ثابت نشود، نمی وانیم بگوییم واکسن موثر است.

جان بابایی تاکید کرد: باید بدانیم که واکسن کرونا به همان میزان که می‌تواند اثربخش باشد، می‌تواند اثربخشی هم نداشته باشد.

وی به داروی «رمدسیویر» اشاره کرد و گفت: هیچ مطالعه‌ای در دنیا وجود ندارد که ثابت کند داروی رمدسیویر در کاهش مرگ و میر کرونا موثر است. حتی مقاله‌ای که در مجله جاما منتشر شده هم اثر این دارو برای کاهش مرگ و میر کرونا را رد کرده است. یکی دیگر از مجله‌های معتبر دنیا هم اثربخشی این دارو از جهت کاهش مرگ و میر را رد کرده است. بنابراین تا زمانی که اثربخشی دارو برای کاهش مرگ و میر اثبات نشود، وارد پروتکل درمانی نمی‌شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار