کد خبر: ۸۵۵۶۵
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۳ 30 August 2015

    

خاطرات شهادت دو چهره صمیمی و فداکار اسلام، رجایی و باهنر، که به آتش کینه منافقان سوختند، فصلی از شهادت را به نام «هفته دولت» در تاریخ انقلاب گشود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، تاریخ هر ملتی سرشار از فراز و نشیب های شیرین و تلخی است که تعیین کننده سرنوشت و سازنده فرهنگ آن ملت است. تحقق نظام جمهوری اسلامی در ایران به رهبری بزرگمردی که جهان، مانند او را کمتر به خود دیده است و جان فشانی های فرزندان فداکار این مرز و بوم، بزرگترین و عظیم ترین فراز تاریخ ماست، که دارای خاطرات تلخ و شیرین زیادی است.

امروز هشتم شهریور است؛ از آغاز سال در تقویم رسمی ایران ۱۶۳ روز گذشته و به پایان آن ۲۰۲ روز باقی مانده است. 34 سال پیش در چنین روزی، دفتر نخست‌وزیری جمهوری اسلامی ایران به‌وسیله سازمان مجاهدین خلق منفجر و محمدعلی رجایی رئیس جمهور و محمدجواد باهنر نخست وزیر وقت ایران و بسیاری از دیگر افراد حاضر در جلسه شهید شدند.

این افراد برای شرکت در جلسه شورای امنیت کشور گردهم آمده بودند که این حادثه رخ داد. خاطرات شهادت دو چهره صمیمی و فداکار اسلام رجایی و باهنر که به آتش کین منافقان سوختند، فصلی از شهادت رابه نام «هفته دولت» در تاریخ انقلاب گشود.

زندگینامه شهید محمدعلی رجایی

شهید در سال 1312،در قزوین متولد شد و تحصیلات ابتدایی را به پایان رساند.در سن چهار سالگی از نعمت پدر محروم و تحت تکفل مادری مهربان و دلسوز قرار گرفت. در سال 1327، به تهران مهاجرت کرد و سال بعد وارد نیروی هوایی شد.در مدت پنج سال خدمت در نیروی هوایی، دوره متوسطه را با تحصیل شبانه گذراند؛در سال 1335، به دانشسرای عالی وارد شد و دوره لیسانس خود را در رشته ریاضی به پایان برد و به عنوان دبیر ریاضی به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و به ترتیب در شهرستان‌های خوانسار، قزوین و تهران به تدریس اشتغال ورزید.

در اردیبهشت 1342 به علت فعالیت های سیاسی علیه رژیم طاغوت،دستگیر و پنجاه روز زندانی شد. پس از آزادی با شهید باهنر به سازماندهی مجدد هیأت مؤتلفه پرداخت و برای پرورش افرادی که بتوانند نبردی مسلّحانه را اداره نمایند به اعزام داوطلبانی به جبهه فلسطین دست زد. در همین رابطه و برای تکمیل برنامه مزبور(در سال 1350) خود شخصاً به خارج از کشور سفر کرد. ابتدا به فرانسه و ترکیه رفت و از آنجا عازم سوریه شد. شهید رجایی همگام با فعالیت های سیاسی لحظه ای نیز از خدمات فرهنگی غافل نبود.

در سال 1353 دستگیر و دو سال در زندان های انفرادی رژیم پهلوی انواع و اقسام شکنجه ها را تحمل کرد. او در زندان به ماهیت واقعی منافقین پی برد و از آنها تبرّی جست. دوران زندان مجموعا چهار سال طول کشید و در سال 1357، با اوج گیری انقلاب اسلامی همراه دیگر زندانیان سیاسی آزاد شد. او در راهپیمایی‌های عظیم سال 1357، مخلصانه و با تمام توان کوشید و نقش مؤثری در فعالیتهای تبلیغاتی آنها داشت.

شهید رجایی در سال 1358، مسئولیت وزارت آموزش و پرورش را به عهده گرفت و سپس به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و به دنبال تمایل مجلس در تاریخ 1359/5/8 به عنوان اولین نخست‌وزیر جمهوری اسلامی ایران به مجلس معرفی و با رأی قاطع به نخست وزیری انتخاب شد. به دنبال عزل بنی‌صدر،شهید رجایی به ریاست جمهوری انتخاب شد.

زندگینامه شهید حجت الاسلام دکتر محمدجواد باهنر

شهید حجت الاسلام دکتر محمدجواد باهنر،در سال 1312 در یک خانواده پیشه ور ساده در شهر کرمان به دنیا آمد.

پس از اخذ دیپلم در سال 1332 به قم رفت و سطوح عالی علوم اسلامی را در حوزه طی کرد. وی فقه را در محضر مرحوم آیت الله بروجردی، فقه و اصول را در محضر امام خمینی(ره) و تفسیر و فلسفه را نزد علّامه طباطبایی فراگرفت. شهید باهنر سپس به تحصیلات دانشگاهی رو آورد و حدود سال 1337 موفق به اخذ لیسانس در رشته الهیات و بعد از آن موفق به اخذ فوق لیسانس در رشته علوم تربیتی و سپس دکترای الهیات از دانشگاه تهران شد. شهید باهنر ضمن تدریس و ایراد خطابه و برنامه ریزی دینی، به تألیف کتب درسی اشتغال ورزید و حدود سی کتاب و جزوه تعلیمات دینی را برای تدریس(از دوره ابتدایی تا دانشسرا) تألیف کرد.

وی همزمان، فعالیت‌های اجتماعی خود را نیز ادامه داد و در تأسیس «دفتر نشر و فرهنگ اسلامی» کانون توحید و "مدرسه رفاه" نقش مؤثری داشت.

شهید باهنر در اسفندماه سال 1342، پس از ایراد سخنرانی هایی در مساجد "هدایت"، "الجواد" و "حسینه ارشاد"به مناسبت سالگرد حادثه فیضیه، دستگیر شد و پس از آن شش بار به زندان‌های کوتاه مدت محکوم و از سال 1350، ممنوع‌المنبر شد؛ ولی در جلساتی که به عنوان کلاس درس برپا می‌شد، سخنرانی نموده و به بیان نقطه نظرات اسلامی و انقلابی خود می پرداخت.

وی در سال 1357، به فرمان امام (ره) و به همراه چند تن از یاران، مأمور تنظیم اعتصابات شد و در همان سال نیز با فرمان امام(ره) به عضویت شورای انقلاب اسلامی درآمد. دیگر مسئولیت‌های شهید باهنر پس از پیروزی انقلاب اسلامی عبارتند از: مسئولیت نهضت سواد آموزی،نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان، نماینده شورای انقلاب اسلامی در وزارت آموزش و پرورش و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی(مجلس شورای ملی وقت).

شهید باهنر به دنبال انتخاب شهید رجایی به سمت ریاست جمهوری، به عنوان نخست وزیر به مجلس معرفی و با رأی قاطع مجلس به تشکیل کابینه خود پرداخت.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار