مسئله اما فراتر از یک نظرسنجی صداوسیما و اکنون ابهام درباره سوءاستفاده از شماره گروهی از شهروندان برای رای گیری به نفع یا دستکاری در آرای مردمی صداوسیما است؛ مسئله‌ای که به لحاظ قانونی جرم محسوب می‌شود و باید عوامل دخیل در آن تحت تعقیب قرار گیرند.
کد خبر: ۷۲۱۰۶۰
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۷ 02 March 2019

پس از آنکه از شماره طیف وسیعی از شهروندان برای اخذ رای به نفع برنامه «برنده باش» در رقابت با برنامه «نود» سوءاستفاده شد، این پرسش پیش آمده که اساساً پشت پرده این ارسال پیامک‌ها به اسم مردم که با یک گاف بزرگ لو رفت، چه بوده و چه دست‌هایی در کار است که به هیچ عنوان «نود» برنامه برتر به انتخاب مردم نشود؟ ابهاماتی که منجر به توقف رای گیری شد و از قضا این توقف نیز به نفع «برنده باش» است که با این رویه از رقیب پیش افتاده است.

به گزارش «تابناک»؛ جشنواره جام جم که محل انتخاب برترین‌های صداوسیما بر اساس آرای مردمی است، اگرچه توسط عموم رسانه‌ها جدی گرفته نمی‌شود اما با توجه به حضور برخی برنامه‌های محبوب در این نظرسنجی، بخشی از افکارعمومی نسبت به آن حساس می‌شود و در آن به مشارکت می‌پردازد. همزمان با این دوره از جشنواره جام جم، اتفاق قابل تاملی رخ داد که بسیار شبهه برانگیز شد و ابهام‌هایی را در پی داشت.

پشت پرده ارسال پیامک به اسم مردم برای «برنده باش» چیست؟!

بر اساس آخرین نتیجه‌ای که در پست‌های این صفحه منتشر شده، مربوط به چهارم اسفند است که برنامه «نود» با کسب بیش از 30 درصد آرای مردمی و بیش از یک میلیون و صد و یازده هزار رای پیشتاز بود و «برنده باش» با 26 درصد آرا و بیش از 962 هزار رای در در رده دوم قرار داشت. نتایج بعدی در قالب استوری همین صفحه در ساعت 21 یازده اسفند منتشر شد که بر اساس نتایج تازه، برنده باش با یک میلیون و پانصد و هجده هزار رای (ششصد هزار رای رشد) و نود با یک میلیون و پانصد و هشتاد هزار رای (چهاصد و هفتاد هزار رای) در نظرسنجی جابجا شدند!

همزمان با این اتفاقات از شبکه گذشته تا امروز، پیامک‌هایی برای گروهی از کاربران ارسال شده که بر اساس این پیامک‌ها، آنها به برنامه «برنده باش» در جشنواره جام جم رای داده‌اند. اغلب کاربرانی که این پیامک ظاهراً به عنوان گاف ماجرا به آنها ارسال شده‌ و این پیام را در فضای مجازی به اشتراک گذاشته‌اند، تاکید کرده‌اند که حتی در این نظرسنجی شرکت نیز نکرده‌اند؛ چه رسد به آنکه به برنامه «برنده باش» رای داده باشند. این مسئله ابهام‌های جدی را در پی داشت که این ابهام‌ها بی‌ارتباط با حواشی که توسط برخی برای نود و عادل فردوسی‌پور به وجود آمد، نیست.

پشت پرده ارسال پیامک به اسم مردم برای «برنده باش» چیست؟!

وضعیت آنقدر بغرنج شده که سازندگان «دورهمی» از نظرسنجی انصراف داده‌اند و در نامه انصراف‌شان با آرزوی یک رقابت سالم نوشته‌اند: «با توجه به اینکه مجموعه "دورهمی" در 2 سال گذشته توانسته تقریباً تمامی جوایز مردمی و داوری را به خود اختصاص دهد، هم برنامه "دورهمی" و هم آقای مهران مدیری به عنوان مجری این مجموعه، توانسته اند نتیجه تلاش خود را از مردم این سرزمین به دست آورند، به اطلاع میرسانیم بنا به درخواست مخاطبان همیشگی دورهمی از شرکت در این نظرسنجی انصراف می‌دهیم و این رقابت را به دیگر دوستان و برنامه‌ها سپرده و امیدواریم رقابت سالمی صورت پذیرد»پشت پرده ارسال پیامک به اسم مردم برای «برنده باش» چیست؟!

به دنبال افشای آرای مشکوک و بدون اطلاع مردم به برنامه «برنده باش» و جلو افتادن ناگهانی این برنامه در رقابت با «نود» دبیر جشنواره جام جام از توقف تمام مسیرهای ثبت رای در این جشنواره تا بررسی کامل موضوع خبر داد و گفت: «تمام مسیرهایی را که منجر به ثبت رای می‌شود را بررسی کرده تا هر کجا اختلالی مشاهده، جلوی آن گرفته شود و قطعا تلاش بر این است که تک‌تک رای‌های مردمی به دقت و با شفافیت و حساسیت حفاظت شود.»

مسئله اما فراتر از یک نظرسنجی صداوسیما و اکنون ابهام درباره سوءاستفاده از شماره گروهی از شهروندان برای رای گیری به نفع یا دستکاری در آرای مردمی صداوسیما است؛ مسئله‌ای که به لحاظ قانونی جرم محسوب می‌شود و باید عوامل دخیل در آن تحت تعقیب قرار گیرند.

بر اساس ماده 740 قانون مجازات اسلامی «هرکس به طور غیرمجاز داده‎های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»

مطابق با ماده 741 همین قانون، «هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‎ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.» و با این اوصاف اکنون باید صبر کرد و دید با عوامل این اقدام چه برخوردی خواهد شد؟

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار