خبر ایلنا مربوط به اوایل خرداد ماه است؛
مدير گروه پيشگيري از بيماري هاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با تاکيد بر اجتناب از ذبح دام در منازل و اماکن عمومي اظهار داشت: در يک ماه گذشته موردي از تب کريمه کنگو در استان خراسان رضوي مشاهده نشده است.
کد خبر: ۵۸۰۷۱
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵ 06 July 2015
به گزارش تابناک خراسان رضوی، روز 13 تیرماه خبرگزاری ایلنا به نقل از محمدرضا شیرزادی رئیس اداره کنترل بیماری‌های مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت مدعی شد «تب کریمه کنگو در مشهد قربانی گرفت» و اشاره‌ای به زمان این حادثه نکرد.

شیرزادی افزوده بود: این فرد در شهرستان باخرز از توابع استان خراسان رضوی بر اثر ابتلا به تب کریمه کنگو فوت کرده است و با فوت این فرد در مشهد، آمار قربانیان تب کریمه کنگو به 4 نفر رسید.

در يک ماه گذشته موردي از تب کريمه کنگو دیده نشده است

اما امروز 15 تیرماه پایگاه خبری - اطلاع رسانی وب‌دا خراسان رضوی به نقل از مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای خراسان رضوي، اعلام کرد که اوايل خرداد ماه سال جاري، يک چوپان 42 ساله به دليل گزش کنه(هيالوما)  و ابتلا به تب کريمه کنگو در شهرستان باخرز از توابع استان خراسان رضوی جان خود را از دست داده است.

مراقب گزش کنه ها باشیم

به گزارش وب دا،دکتر صادقي با اشاره به اينکه بيماري تب کريمه کنگو  يکي از مهمترين بيماري هاي خونريزي دهنده قابل انتقال بين انسان و حيوان  است خاطر نشان کرد:اين بيماري ويروسي است که عمدتا از طريق گزش کنه هاي ناقل بيماري به حيوان ونهايتا به انسان منتقل مي شود.

وي افزود:‌ این بیماری در دام هیچ گونه علامتی ندارد و اما در انسان در مراحل اولیه با علائمی مانند سرماخوردگی و در مراحل پیشرفته با خونریزی داخلی ، خونریزی لثه ، خونریزی ادرار و بینی و در صورت درمان نشدن به موقع با مرگ همراه است .

وي افزود: اجتناب از مصرف گوشت و جگر تازه خام و يا نيم پز، پرهيز از ذبح دام در معابر، منازل و مراسم‌هاي گوناگون، تهيه محصولات دامي از مراکز معتبر از جمله راهکارهاي پيشگيري از اين بيماري به شمار مي رود.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری ها معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تاکيد کرد: دام ها باید منحصرا در کشتارگاه ها ذبح شده وپس از ذبح دام ،لاشه ها به مدت 24ساعت در پيش سرد در دمای صفر تا 4 درجه نگهداری شودوسپس در سطح شهر توزيع گردد.

وي با تاکيد بر اينکه از مصرف گوشت هايی که فاقد تاییدیه دامپزشکی است ،بايد خودداري شود افزود: تمام خون وترشحات حیوانات آلوده(گوسفند وبز،گاو،شتر وشتر مرغ ووبطور کلی پستانداران خون گرم )می تواند آلوده کننده بوده و ناقل اين بيماري باشد.

دکتر صادقي به افرادي که در مواجهه مستقيم با دام هستند توصيه کرد: همواره مراقب گزش کنه های ناقل تب کریمه کنگو باشند و در هنگام تماس با دام ها ،هنگام رفتن به مزارع ومحیط هایی که احتمال وجود دام وکنه را دارد، مرتب لباس های خود رامورد بررسی قراردهند.

وي با اشاره به اينکه دست ها بیشترین سهم را در  انتقال عامل بیماریزا  به بدن دارند افزود: براي پيشگيري از اين بيماري، مراقبت کافی از دست ها، حیاتی است ؛ زيرا  اولین سد دفاعی بدن درمقابل ورود عوامل بیماریزا (همچون تب کریمه کنگو ) دستها هستند.

مدير گروه پيشگيري از بيماري هاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گروههاي پرخطر در معرض اين بيماري را شامل دامداران ، دامپزشکان ، کارمندان کشتارگاه و کارکنان بهداشتی درمانی (پزشک ، پرستار ، بهیار و ... ) برشمرد.

مدير گروه پيشگيري از بيماري هاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با تاکيد بر اجتناب از ذبح دام در منازل و اماکن عمومي اظهار داشت: در يک ماه گذشته موردي از تب کريمه کنگو در استان خراسان رضوي مشاهده نشده است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار