معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم با تاکید بر توجه جدی تولید کنندگان به بازارهای داخلی و خارجی گفت: رویکرد اصلی بحث تولید و اشتغال باید بر محوریت صادرات متمرکز باشد.
کد خبر: ۵۷۲۵۳۰
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۶ 28 February 2018

به گزارش تابناک قم، مهرداد غضنفری امرایی عصر چهارشنبه در پنجمین کارگروه توسعه صادرات قم در سالن جلسات معاونت اقتصادی استانداری، اظهار داشت: ما هم به بازارهای داخلی و هم به بازارهای خارجی اعتقاد داریم، چراکه زنجیره تولید باید تکمیل شود اما بازار بیرون از مرزهای کشور به دلیل ارزش افزوده ای که دارد، جزو اولویت هاست.

وی افزود: در همین رابطه در سال 97 سندی را در ذیل سند اقتصاد مقاومتی یا سند اشتغال استان قم که با هدف گذاری صادراتی و تعهدات بین بخشی منطبق باشد، تنظیم خواهیم کرد. 

غضنفری با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت گمرک استان قم خاطرنشان کرد: صادراتی که از گمرک قم انجام می شود باید برای استان به ثبت برسد و به صورت دقیق آسیب شناسی شود.

معاون استاندار قم با بیان این که در حال حاضر از نظر صادرات از آمار کشوری بالاتر هستیم ولی هنوز می توانیم به وضعیت مطلوب تری برسیم، افزود: تراز صادرات نسبت به واردات باید مثبت باشد و جهت گیری های سرمایه ای داشته باشیم.

وی با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته برای سفر یک هیات تجاری از روسیه به استان قم در دهه پایانی اسفند ماه امسال، ضمن تاکید بر این که این سفر باید به انعقاد توافقنامه همکاری فی ما بین منجر شود، افزود: سفرهای هیات های تجاری ایران به کشورهای دیگر و بالعکس باید برای اقتصاد کشور نتایج مطلوبی به همراه داشته باشد.

غضنفری، یافتن بازار مصرف را از شاخص های تولیدکنندگان موفق توصیف کرد و افزود: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی نقش مهمی در بازاریابی محصولات تولیدی استان دارد و باید این وظیفه خود را به خوبی انجام دهد.

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز با اشاره به هدف گذاری 204 میلیون دلاری برای صادرات استان در سال 96 افزود: بر اساس آمار بدست آمده از سیستم خود اظهاری گمرک استان، از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه، 173 میلیون دلار از این مبلغ برابر با 85 درصد تحقق پیدا کرده است. 

محمود سیجانی، هدف گذاری وزنی صورت گرفته برای صادرات استان را نیز در همین دوره زمانی 140 هزار تن ذکر کرد و افزود: 88 هزار تن از کل این حجم معادل 59 درصد محقق شده است. 

وی، انواع فلزات و سرب، مواد پلاستیکی، سوخت های تقطیری، هیدرو کربن ها، صنایع غذایی، غلات، مواد شیمیایی و شوینده، پلی استیل و لبنیات را از مهمترین کالاهای صادراتی استان برشمرد و گفت: عراق با 44 درصد، افغانستان با 22 و امارات عربی متحده با 12.3 درصد، بیشترین بازارهای هدف استان بودند.

 مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان نیز ارزش وزنی صادرات صورت گرفته از این منطقه از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه را 10 هزار و 398 تن و در مدت مشابه سال قبل را 2 هزار و 389 تن عنوان کرد و افزود: این حجم از صادرات از نظر قیمتی نیز امسال برابر با 10 میلیون و 230 هزار دلار و سال گذشته 3 میلیون و 230 هزار دلار بوده است.

سید مهدی علیزاده طباطبایی همچنین واردات انجام شده از این محل در بازه زمانی یاد شده را 22 هزار تن برشمرد و با اشاره به واردات 41 هزار تنی سال 95 افزود: این حجم از صادرات در10 ماهه امسال 227 میلیون دلار و در مدت مشابه سال قبل 370 میلیون دلار بوده است.

وی در تبیین علل افزایش صادرات و کاهش واردات سال 96 در مقایسه با سال 95 افزود: تزریق نقدینگی به واحدهای پتروشیمی و همچنین بسته بودن سایت ثبت سفارش خودروی ایران در مدت هشت ماه، علت اصلی افزایش صادرات و کاهش واردات به استان است.

 عضو هیات مدیره اتاق اصناف قم نیز با اشاره به اوضاع نامطلوب بازار در این استان گفت: برپایی نمایشگاه بهاره در قم به اعتراضات کسبه منجر خواهد شد.

سید ابراهیم صحفی با اذعان به این که ما برای قرار دادن نمایشگاه بهاره در تقویم نمایشگاهی قم احساس خوبی نداریم، افزود: کسبه قم از صنوف مختلف هشدار دادند که در صورت چنین اقدامی دست به اعتراض می زنند.

وی اضافه کرد: باید به جای برگزاری نمایشگاه در محل دائمی نمایشگاه های قم آن هم با حضور تولیدکنندگان غیر بومی استان، به مراکز تجاری دارای پروانه و معتبر استان این امکان را بدهیم که با اعمال تخفیف هایی اقدام به عرضه کالا کنند.

40 هزار واحد صنفی در قالب 60 اتحادیه در قم فعالیت می کنند.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار