گزارش تابناک تبریز از جلسه شورای اداری استان:(2)
وزیر صنعت در پاسخ به انتقادات حسن زاده، رییس اتاق بازرگانی تبریز از عدم اجرای صحیح قانون مالیات بر ارزش افزوده، تصریح کرد: اصلاح این قانون یکی از دردهای عمومی فعالین حوزه تولید و صنعت است. بنده نیز به اصلاح این قانون عقیده دارم و تمامی تلاش ها باید در این زمینه صورت گیرد.
کد خبر: ۵۰۸۵۷۹
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۱ 14 October 2017
 به گزارش تابناک تبریز، محمد شریعتمداری در جلسه شورای اداری استان که با حضور دکتر جهانگیری، معاون اول ریاست جمهوری در محل استانداری برگزار شد، گفت: استان آذربایجان شرفی از استان های پیشگام و پیشرو در عرصه تولید و صنعت است. بزرگترین بازار سرپوشیده جهان در این استان قرار دارد و یکی از قدیمی‌ترین اتاق‌های بازرگانی نیز در همین استان و در شهر تبریز ایجاد شده است.
 
 وی با اشاره به نمونه‌های موفقی از تجار و بازرگانان تبریزی تصریح کرد: آذربایجانی‌ها و تبریزی‌ها همواره در تجارت و تولید ید طولانی داشته و دارند و امیدواریم روز به روز افزایش یابد و مشکلات حوزه تولید و اشتغال و بخشی از مشکلات بیکاری جوانان به دست قهرمانان این استان رفع شود.
 
بر اساس گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت بالغ بر سه هزار و 736 واحد تولیدی و صنعتی، اشتغال بیش از صدهزارنفر از مردم استان را بر عهده دارند.
 
 وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در ادامه سخنان خود ابراز کرد: دو هزار و 373 طرح و پروژه در دست اجرای صنعتی و معدنی نیز در استان در حال تاسیس است که 421 واحد آن از 70 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا کنون بیش از سه هزار و 700 میلیارد تومان در این حوزه هزینه شده است.
 
وی از تصمیم دولت برای تخصیص بیش از 10 هزار میلیارد تومان برای نوسازی حوزه صنعت و معدن در کشور خبر داد و گفت: تلاش می کنیم نرخ استفاده از تسهیلات معدنی و تجاری را به کمترین میزان ممکن کاهش دهیم و از این طریق، زمینه را برای شکوفایی اقتصادی و صنعتی کشور بیش از پیش فراهم کنیم.
 
شریعتمداری از پرداخت بیش از 680 میلیارد تومان به واحدهای تولیدی و صنعتی استان در حوزه تسهیل و رونق تولید در سال گذشته خبر داد و افزود: امیدواریم در سالجاری نیز با ادامه این طرح، بخشی از تسهیلات این حوزه به صنایع استان آذربایجان شرقی اختصاص یابد.
 
 وی از فعالیت بیش از 224 هزار واحد صنفی کوچک و بزرگ در استان آذربایجان شرقی خبر داد و ابراز کرد: با بهره برداری هرچه بهتر و بیشتر از این واحدهای صنفی می توان در زندگی مردم استان، تحول اساسی ایجاد کرد.
 
 وی در پاسخ به اظهارات نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی مبنی بر لزوم راه اندازی واحد ذوب در مس سونگون ابراز کرد: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده  و در حال حاضر نیز در حال طی مراحل نهایی و تعیین تکنولوژی است.
وی گفت: قرار بود تا نتیجه اقدامات تا پایان اردیبشهت ماه سالجاری اعلام شود ولی به دلیل تغییرات دولت، کندی‌هایی در این زمینه را شاهد هستیم.
 
 بر اساس گفته وی، شهرک تخصصی مس و طلا در شهرستان ورزقان در حال مکان‌یابی است و در آینده نزدیک به نتیجه مطلوبی می‌رسد.
 
 وی با اشاره به قابلیت تبریز برای تبدیل شدن به قطب صنعت خودرو گفت: با توجه به تدوین توسعه صنعتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت، این مهم، یکی از اولویت های مهم دولت در استان آذربایجان شرقی است.
 
وی از شهرک صنعتی بعثت به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی کشور نام برد و اظهار کرد: 100 هزار هکتار از اراضی این شهرک صنعتی نیز در حال آماده سازی برای آغاز فعالیت های صنعتی و تولیدی است.
 
شریعتمداری تصریح کرد: در حوزه صنعت طلا نیز سه پروژه مهم در استان در دست انجام است و تلاش می کنیم در حوزه معادن نیز اقدامات ویژه ای انجام بدهیم.
 
   وی در پاسخ به انتقادات حسن زاده، رییس اتاق بازرگانی تبریز از عدم اجرای صحیح قانون مالیات بر ارزش افزوده، تصریح کرد: اصلاح این قانون یکی از دردهای عمومی فعالین حوزه تولید و صنعت است. بنده نیز به اصلاح این قانون عقیده دارم و تمامی تلاش ها باید در این زمینه صورت گیرد.
 
 صمد حسن زاده نیز در جلسه شورای اداری استان با اشاره به سخنان سخیف رییس جمهور آمریکا در سخنرانی دیروز خود عنوان کرد: همه ما سربازان انقلاب هستیم و به عنوان خدمتگزار در خدمت نظام و مردم خود هستیم و بر این باوریم که اتفاقات این چنینی، انسجام ملت را افزایش می دهد.
 
وی عنوان کرد: ما و همه ملت ما یک سپاهی و بسیجی و ارتشی و یک ایرانی مسلمان هستیم که اعتقاد راسخی برای موجودیت کشور داریم و به میهن خود عشق می ورزیم.
 
وی تصریح کرد: دنیا باید بفهمد که نظام جمهوری اسلامی در کنار ملت است و تنها نیست. مردم در کنار سیاست های رهبری و مسئولین در کنار و خدمت مردم می باشند و اجازه نمی‌دهند که کوچکترین اتفاقی، وحدت و همدلی مردم ایران را خدشه دار کند.
 
رییس اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه در چند سال گذشته، کارهای بسیار بزرگی در کشور انجام شده است که آذربایجان شرقی از این کارهای بزرگ محروم بوده است، عنوان کرد: متاسفانه در استان آذربایجان شرقی برخی شاخص‌های اقتصادی نسبت به شاخص‌های اقتصادی کشور پایین تر است و به جرات می گوییم که این شاخص ها در شان استان ما نیست.
 
حسن زاده با اشاره به برخی مشکلات موجود در حوزه سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی استان تصریح کرد: در حدود 50 گروه تجاری از کشورهای آسیایی و اروپایی در سال 95 و 96 به استان آذربایجان شرقی سفر کردند ولی متاسفانه هیچ کدام از آن ها تا کنون به نتیجه ای منجر نشده است.
 
وی ابراز کرد: در بیشتر شهرک های صنعتی استان با مشکل نبود گاز، آب ، برق و بسیاری مسائل ابتدایی روبرو هستیم که این مسائل نیز در شان استان نیست.
 
 
وی تصریح کرد: باید تسهیلات بانکی با نرخ های مناسب در اختیار فعالین اقتصادی قرار گیرد و وضعیت فعلی بهره های بانکی قابل قبول نیست.
 
حسن زاده با انتقاد از عدم اجرای صحیح قانون مالیات بر ارزش افزوده ابراز کرد: ما تولید کنندگان مخالف پرداخت مالیات نیستیم ولی فشارهای مالیاتی باعث شده است که واحدهای تولیدی نتوانند آن چنان که باید و شاید واحدهای خود را توسعه دهند.
 
وی با بیان اینکه از سال های گذشته نگرانی هایی برای بنگاه های اقتصادی ایجاد شده و این نگرانی ها رفع نشده است، ابراز کرد: بسته حمایتی تشویقی از سرمایه گذاری در سال 95 تصویب شد ولی تا امروز هیچ واحدی نتوانسته است از این تسهیلات استفاده کند و میزان این حمایت ها نیز در شان یک صادر کننده نیست. حمایت نقدی 500 دلاری برای شرکت در نمایشگاه های خارجی در شان یک واحد صنعتی و تولیدی صادر کننده نیست و به جرات می توان گفت که اگر واحدی می خواهد در یک نمایشگاه خارجی شرکت کند حداقل 10 تا 20 هزار دلار نیاز به سرمایه دارد.
 
 وی با قدردانی از تلاش های دکتر جبارزاده، استاندار سابق استان آذربایجان شرقی در خصوص اعطای تسهیلات رونق تولید به واحدهای تولیدی و صنعتی تصریح کرد: متاسفانه علی رغم اقدامات انجام شده، هیچ توسعه ای اتفاق نیفتاده است و این تسهیلات، مانع ایجاد بحران در استان بوده اند. /ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :