به گزارش تابناک تبریز از دادگستری آذربایجان شرقی، رضا مسعودی فر با اعلام اینکه بیش از نیمی از اماکن و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در تبریز فاقد پروانه کسب هستند، در راستای صیانت از حقوق عمومی و پیشگیری از جرائم علیه امنیت غذایی بر اجرای ماده 27 قانون نظام صنفی کشور توسط اتحادیههای صنوف تأکید کرد.
وی گفت: جای بسی تأسف است که برای نمونه بیش از 65 درصد اغذیهفروشیها در شهری مانند تبریز بدون پروانه کسب مشغول عرضه مواد غذایی باشند. این تخلفات، علاوه بر تخلف صنفی، تهدیدی برای بهداشت عمومی و امنیت غذایی شهروندان است.
بنا بر گزارش گروه بهداشت محیط استان آذربایجان شرقی، 65 درصد اغذیهفروشی (ساندویچ، پیتزا، مرغ سوخاری)، 40 درصد مراکز عرضه گوشت (قصابی)، 36 درصد تالارهای پذیرایی، 73 درصد جگرکیها، 56 درصد چایخانهها، 51 درصد قهوهخانهها، 61 درصد چلوکبابیها، 66 درصد کبابیها، 48 درصد خواربارفروشیها، 44 درصد دیزی سراها، 63 درصد رستورانها، 65 درصد رستورانهای سنتی، 51 درصد سوپرمارکتها، 64 درصد طباخیها (کلهپاچه، سیراب، شیردان)، 60 درصد عطاریها، 46 درصد عمدهفروشان مواد غذایی، 50 درصد فروشگاههای بزرگ مواد غذایی، 36 درصد فروشگاههای زنجیرهای مواد غذایی، 51 درصد کارگاههای بستنیسازی، تولید حلوا، گز و سوهان، قند و نبات، 61 درصد کارگاههای تولید شیرینی و شیرینی سنتی و 50 درصد مراکز عرضه آجیل و خشکبار در تبریز فاقد پروانه کسب هستند.
در این جلسه پس از بحث و بررسی مقرر شد مرکز بهداشت استان لیست تفصیلی اماکن فاقد پروانه را ارائه دهد تا از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف ظرف مدت یک ماه نسبت به تعیین تکلیف و اخذ پروانه و یا تعطیلی آنها اقدام شود. همچنین مرکز بهداشت استان لیست مشاغل عرضهکننده غذای خانگی که وضعیت نامطلوب دارند به همراه آدرس و مشخصات دقیق آنها را ارائه دهد تا از طریق دادسرا مجوزهای لازم برای بازرسی و نمونهبرداری اخذ شود.
ضمن اینکه مقرر شد سازمانهای متولی بهداشت عمومی مواردی را که مورد بازرسی قرار میدهند چنانچه تقلب و یا نامطلوب بودن مواد غذایی صورت گرفته باشد از حیث تخلفات صنفی از طریق تعزیرات حکومتی اقدام و از حیث تهدید علیه بهداشت عمومی (امنیت غذایی) به استناد تبصره 1 ماده 688 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) از طریق دادسرا اقدام کنند.