معاون فرهنگی قوه قضاییه:
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستری استان تهران در چند روز گذشته 5 مورد قصاص را به سازش کشاندند و همچنین در پرداخت دیه کمک کردند.
کد خبر: ۴۹۹۱
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۸ 15 February 2015

به گزارش  فارس، حجت‌الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه در حاشیه گردهمایی چالش‌ها و راهکارهای قانونی حمایت از کودکان بدسرپرست گفت: عمده محورهای این گردهمایی بررسی شأن و جایگاه دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان در دادگستری‌های کشور است که آنها شأن چندگانه دارند و در ابعاد فرهنگی، مددکاری، مشاوره و معاضدت قضایی فعالیت می‌کنند.

وی افزود: زنان و کودکان محور اصلی فعالیت این دفاتر هستند و گاهی به تناسب ارتباط مردان با خانم‌ها حمایتشان را توسعه می‌دهند.

صادقی با بیان اینکه یکی از مسائل مورد بحث چگونگی بازپروری معتادان بود از تشکیل کارگروهی برای ترک اعتیاد و تشکیل انجمن‌هایی از بین معتادان خبر داد و گفت: حدود نیمی از استان‌ها کانون‌هایی را برای ترک اعتیاد تشکیل داده‌اند که این کانون‌ها مردم‌نهاد هستند و تحت اشراف بهزیستی به صورت رایگان فعالیت می‌کنند.

معاون فرهنگی قوه قضاییه درباره کاهش طلاق و مباحث پیرامون خانواده اظهار داشت: کارگروه‌هایی بین مسئولان دفاتر حمایت از حقوق زنان و خانواده‌ها تشکیل شده است و طرح‌هایشان را در این کارگروه‌ها مطرح می‌کنند و بهترین طرح به صورت کلی در سراسر کشور اجرا می‌شود.

وی از اجرای طرح خانواده پایدار در شهر تهران خبر داد و گفت: قرار است این طرح که از سال 87 مقدماتش آغاز شد و تا سال 91 در استان خراسان رضوی اجرا و تکمیل شد با حمایت شهرداری‌، استانداری، بهزیستی و وزارت ورزش و جوانان و با محوریت معاونت فرهنگی و دادگستری به جهت کاهش طلاق در تهران آغاز شود.

این مقام قضایی درباره امضای تفاهم‌نامه معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بهزیستی گفت: دفاتر مشاوره که هم اکنون در ساختار معاونت فرهنگی قوه قضاییه تعریف شده‌اند از سال 81 فعالیت می‌کردند اما ما قطعاً با معاونت پیشگیری از وقوع جرم به صورت هماهنگ عمل خواهیم کرد، همچنین معاونت فرهنگی با بهزیستی تفاهمنامه دارد.

صادقی در پاسخ به خبرنگار فارس مبنی بر اینکه بیشترین مراجعات به دفاتر حمایت از خانواده برای کدام موضوع است گفت: بیشترین مراجعات اختلافات خانوادگی است که بخشی از آن جرم و بخشی دعاوی مدنی به حساب می‌آید، همچنین بخش عظیمی مربوط به جرایم اطفالی که خرید و فروش مواد مخدر و یا سرقت می‌کنند است و بخشی هم آزارهایی که زنان از سوی مردان می‌بینند.

وی ادامه داد: در بعضی استانها جرایم نسبت به زنان به دلیل فرهنگ آن استان بیشتر از استانهای دیگر است همچنین اعتیاد، ازدواج‌های غیرقانونی، فرزندان بدون شناسنامه و سرقت از بیشترین مراجعات به دفاتر حمایت محسوب می‌شود.

معاون فرهنگی قوه قضاییه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس، مبنی بر حمایت‌های دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان در زمینه کودک‌آزاری و دختران فراری گفت: در زمینه کودک‌آزاری حمایت‌های قضایی و حمایت‌های بعد از مراحل قضایی صورت می‌گیرد بدین ترتیب که این دفاتر اقامه دعوا می‌کنند و با کمک وکلا و نگاشتن درخواست رسیدگی به احقاق حق کودکانی که مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند می‌پردازند و همچنین بعد از مراحل دادگاه به حمایت‌های مختلف از این کودکان می‌پردازند از جمله اینکه رد صلاحیت سرپرست نامناسب را نیز از دادگاه می‌گیرند.

وی در مورد حمایت از دختران فراری اظهار داشت: حجم زیادی از این معضل به دلیل اینکه جرم مشهود نیست و نیروی انتظامی آنها را دستگیر نمی‌کنند به دادگستری ارجاع نمی‌شود ولی اگر با چنین مواردی برخورد کنیم آنها را به بهزیستی ارجاع می‌دهیم و در بسیاری از موارد با خانواده‌های این دختران مشاوره صورت می‌گیرد.

صادقی در خاتمه با اشاره به نقش ایجاد صلح و سازش توسط دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان گفت: از چند روز گذشته دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان استان تهران توانست 5 مورد قصاص را به سازش بکشاند و همچنین در پرداخت دیه کمک کند.

 

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار