سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به استان آذربایجان‌شرقی
تعدادی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به همراه مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد استان آذربایجان‌ شرقی شدند.
کد خبر: ۴۵۱۷۶
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۳ 09 June 2015

به گزارش خبرنگار ما، تعدادی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به همراه مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسؤولان استانی و محلی ظهر امروز با بازدید از بخش‌های مختلف کارخانه صنایع کاغذ مراغه وارد استان آذربایجان شرقی و شهرستان مراغه شدند.

بنابر این گزارش، حضور در جمع مردم در مسجد امامزاده سیدمحمد(ع)، بازدید از رصدخانه تاریخی مراغه، مرکز ترک اعتیاد گلستان و دیدار با حیدر عباسی شاعر معاصر مراغه از جمله برنامه های اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در شهرستان مراغه خواهد بود.

بررسی مسائل و مشکلات فرهنگی موجود در استان و به ویژه شهرستان مراغه، نشست هم‌اندیشی اعضای کمسیون با نمایندگان مجلس استان و امام جمعه مراغه، دیدار از آثار تاریخی و همچنین بررسی آخرین وضعیت چاپ و نشر در استان آذربایجان شرقی جزو برنامه های این سفر است.

شایان ذکر است، کارخانه کاغذ سازی مراغه با ظرفیت اسمی 60 هزار تن توان تولید انواع کاغذ و مقوای چاپ و تحریر از گرماژ 40 تا 160 گرم را دارد، محصولات آزمایشی این کارخانه به مدت شش ماه در سال 86 تولید شد و از آن پس حدود هشت سال تعطیل شد.

گفتنی است، عملیات اجرایی احداث کارخانه کاغذسازی مراغه در سال 1374 با حضور هاشمی رفسنجانی، رییس جمهوری وقت به زمین زده شد و از سال 83 خط تولید آن با حضور عارف، معاون اول رییس جمهوری وقت به بهره برداری رسید

احیای صنایع تولید کاغذ لازمه ترویج فرهنگ کتابخوانی است

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش تولید کارخانه‌های کاغذسازی داخل کشور، موجب کاهش قیمت کتاب و در نهایت ترویج فرهنگ کتابخوانی می شود.

به گزارش خبرنگار ما ، حجت الاسلام احمد سالک، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به همراه دیگر اعضای این کمسیون و همچنین مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از صنایع کاغذسازی مراغه اظهار داشت: نمایندگان مصمم به حل مشکلات کاغذ کشور بر مبنای اقتصاد مقاومتی و احیای صنایع تولید کاغذ است.

وی با بیان این‌که عوامل مختلفی در گران بودن کتاب و در نتیجه عدم وجود کتاب در سبد خرید خانوارهای ایرانی دخیل است، گفت: افزایش تولید کارخانه‌های کاغذسازی داخل کشور، موجب کاهش قیمت کتاب و در نهایت ترویج فرهنگ کتابخوانی می شود.

حجت الاسلام سالک با اشاره به اینکه اعضای این کمیسیون از چهار کارخانه بزرگ کاغذ کشور بازدید کرده است، افزود: این کارخانه ها شامل کارخانه کاغذ استان فارس، کارون اهواز، مازندان و صنایع کاغذ مراغه است که بررسی و بازدید از این کارخانه ها اقدامی مهم در راستای تامین نیاز کاغذ کشور است.

وی با تأکید بر این‌که می توان با حمایت از کارخانه های فعال و احیای کارخانه های تعطیل، تولید کاغذ در آن ها را به حدود 330 هزار تن در سال رساند، گفت: هم اکنون بیش از دو سوم نیاز کاغذ، از طریق واردات تامین می شود، در حقیقت کاغذ از کالاهای مهم و اساسی مورد نیاز کشور بوده است.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این کمیسیون درصدد است با همکاری وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش و وزارتخانه ها و سازمان هایی که به این کالا نیاز اساسی دارند، اجرای طرح هایی را در راستای تولید کاغذ در کشور مصوب کند.

همچنین مهدی دواتگری، نمابنده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در صورت احیای کارخانه تولید کاغذ مراغه برای 500 نفر شغل مستقیم ایجاد می شود، گفت: ظرفیت اسمی تولید کارخانه صنایع کاغذ مراغه 60 هزار تن در سال و قابل افزایش تا 80 هزار تن است، این کارخانه در پنج سال گذشته کاملا تعطیل بوده و هیج گونه تولیدی نداشته است.

وی ادامه داد: در جلسه مشترک با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای، مشکلات واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، مسائل بانکی و راه اندازی مجدد آن در مجلس بررسی شد. این کارخانه هم اکنون حدود 500 میلیارد ریال بدهی بانکی دارد و احیای آن طبق نظریه کارشناسان آلمانی در سال 1387 به حدود 30 میلیون دلار اعتبار نیازمند است.

////////////////////////

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار