مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: برای جلوگیری از بحران آب در این استان و صرفه‌جویی آب در بخش کشاورزی الگوی کشت باید تغییر پیدا کند.
کد خبر: ۲۸۰۷۰۹
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۵ 19 August 2016
به گزارش تابناک از قزوین، محمدحسین عطایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قزوین اظهار کرد: سازمان جهاد سازندگی مدل‌ها و طرح‌هایی را برای بهبود و کنترل کم‌آبی در سطح استان قزوین مدنظر دارد که اجرای این طرح‌ها مستلزم حمایت‌های مالی است.

وی به صحبت استاندار قزوین که برای تأمین بودجه‌ها اشاره کرد و گفت: باید برای تأمین هزینه‌های سازمان با سرمایه‌گذاران وارد مذاکره شد و این مسئله نکته نجات آب و کشاورزی است و اگر بخواهیم منتظر بودجه‌های دولت شد تا 30 سال دیگر به نتیجه نخواهیم رسید.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: یکی از نکات قابل توجه برای کنترل مصرف آب مصرفی در بخش کشاورزی و مبارزه با بحران کم‌آبی کاهش پروانه‌های منابع آبی بر اساس مصوبات شورای عالی است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین عنوان کرد: موضوعی که چند سالی است به عنوان یکی از دلایل مشکل کم‌آبی در این استان مطرح بوده، بحث کشت‌های پر آب است.

عطایی تشریح کرد: اراضی صیفی‌جات 306.929 متر مکعب مصرف آب دارد و اگر بتوانیم در تولید محصولات خود در کشاورزی تغییر الگو داد این رقم به 241.038 متر مکعب مصرف آب می‌رسد.

این مسؤول مطرح کرد: اجرای سامانه نوین آبیاری منجر به بهبود یافتن افزایش مصرف آب شده و اقدام به طرح‌های کنتور هوشمند به راحتی می‌تواند موجب صرفه‌جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی شود.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اضافه کرد: نصب کنتورهای هوشمند موجب مدیریت کنترل آب مصرفی در بخش کشاورزی در سطح این استان می‌شود.

عطایی متذکر شد: در استان قزوین طی سال 93 دوازده و نیم میلیون متر مکعب، طی سال گذشته هفت و نیم میلیون متر مکعب و در سال جاری نیز 2 میلیون و 160 متر مکعب توانسته‌ایم مدیریت آب در بخش اجرای سامانه نوین آبیاری داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بحران آب در استان قزوین و صرفه‌جویی آب در بخش کشاورزی الگوی کشت باید تغییر پیدا کند.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اضافه کرد: الگوی کشت یعنی کشاورزی محصولی را کشت کرده و بر اساس این الگو امکان فروش برای محصول تولیدی خود به صورت تضمینی مهیا باشد تا دولت بتواند در این زمینه به کشاورز کمک کند.

عطایی بیان کرد: مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در این استان ترکیب‌های کشت مرغوب بسیاری کار کرده ولی نمی‌توان نام آن را الگوی کشت نامید چراکه الگوی کشت بحث بسیار پیچیده‌ای دارد که نمی‌توانیم به راحتی بگوییم که می‌توانیم آن را تمام کنیم.

این مسؤول تشریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین می‌تواند به ازای هر چاهی ترکیب کشت مرغوب در نظر بگیرد.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ادامه داد: این استان در طراحی کشت از بسیاری از استان‌های دیگر در کشور جلوتر بوده و نخستین طرح‌های کشت در قزوین در دهه 50 به مرحله اجرا رسیده و این نشان از تجربه کشاورز در این موضوع است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار