رئیس دامپزشکی شهرستان مهریز گفت: با راه‌اندازی کشتارگاه صنعتی دام مهریز، دغدغه تامین گوشت بهداشتی در این استان برطرف می‌‌شود.
کد خبر: ۲۷۲۱۵۰
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۶ 05 August 2016
به گزارش تابناک یزد، مجتبی آغازبا اشاره به نقش کشتارگاه‌های بهداشتی در ارائه گوشت تازه و بهداشتی در سلامتی جامعه گفت: توجه به تولید پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه از اهمیت فراوانی برخوردار است و گوشت قرمز یکی از مهم‌ترین و با ارزش‌ترین منابع تامین پروتئین است که به دلیل فسادپذیری سریع، تهیه و تولید آن باید حتما در محیطی کاملا بهداشتی انجام گیرد و اگر در این امر مهم بی‌توجهی و مسامحه‌ای رخ دهد، سلامت مصرف کننده و به تعبیر بهتر، سلامت جامعه به خطر می‌افتد.

وی عنوان کرد: کنترل مسائل بهداشتی در تامین گوشت سالم، مستلزم برنامه ریزی صحیح و استفاده از روش‌های جدید علمی با تکنولوژی مناسب است به همین دلیل در چرخه تامین و عرضه گوشت قرمز بهداشتی و همچنین امکان کنترل و تنظیم بازار عرضه و تقاضا، کشتارگاه بهداشتی نقش ارزنده و در خور توجهی دارد.

رئیس دامپزشکی شهرستان مهریز بیان کرد: کشتارگاه به مجموعه تاسیساتی اطلاق می‌شود که در آنجا دام‌های کشتاری برابر مقررات شرعی و فنی بهداشتی کشتار شده و پس از طی اعمال کشتار، سرانجام به صورت لاشه ‌(گوشت) تازه، خنک شده و اندرونه، شکمی و سینه‌ای، خوراکی و غیرخوراکی و فرآورده‌های فرعی دام، تهیه و آماده می‌شود.

آغاز خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته و متناسب با نیاز استان، کشتارگاه صنعتی معین دام یزد توسط بخش خصوصی با رعایت استانداردهای فنی و بهداشتی در شهرستان مهریز استان یزد در حال احداث است.

وی عنوان کرد: ساخت این کشتارگاه در زمینی به مساحت 75 هزار مترمربع و با اعتباری بالغ بر 250 میلیارد ریال در شهرستان مهریز در حال اجرا است و پس از بهره‌برداری، ظرفیت کشتار روزانه یک‌هزار و 200 راس دام سبک و 110 راس دام سنگین را خواهد داشت ضمن اینکه این کشتارگاه امکان عمل ‌آوری و بسته بندی انواع گوشت قرمز تا سقف سالانه هزار و 800 را داراست.

آغاز تصریح کرد: دامپزشکی استان یزد از ابتدای طرح ساخت این پروژه تا پایان، بر اعمال نکات فنی و بهداشتی لازم نظارت داشته و پس از راه ‌اندازی نیز تمام عملیات کشتار تا بسته بندی زیر نظر کارشناسان دامپزشکی صورت خواهد گرفت تا سلامت مصرف کنندگان تضمین شود.

مسئول شبکه دامپزشکی شهرستان مهریز ارائه خدمات انبارداری محصولات کشاورزی (انبار علوفه) با ظرفیت یک‌هزار و 500 تن و امکان تولید سوسیس و کالباس از گوشت قرمز را از دیگر امکانات پیش‌بینی شده در این مجموعه برشمرد و اظهار داشت: صنعتی سازی خطوط کشتار، گام موثری در راستای ارتقاء بهداشت گوشت و سلامت شهروندان است که در راستای سیاست‌های اصلی سازمان دامپزشکی کشور است به همین دلیل تمام اهتمام خود را به کار می‌بندیم تا این روند در استان یزد تسریع شود.

وی تصریح کرد: قرارگیری در محدوده شهرها، نداشتن سردخانه و امکانات لازم، عدم رعایت بهداشت پرسنل و دفع غیر بهداشتی فاضلاب از عمده‌ترین اشکالات و نواقص کشتارگاه‌های سنتی است که با احداث کشتارگاه صنعتی برطرف خواهد شد علاوه بر آن ظرفیت کشتار به نحو محسوسی بیشتر خواهد شد و در کنار اشتغالزایی، خطر شیوع بیماری‌های مشترک نیز کاهش خواهد یافت.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار