کد خبر: ۲۴۵۹۶۵
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۹ 14 June 2016
در نشست استاندار با مجمع نمایندگان مازندران بر ایجاد تعامل برای پیشبرد توسعه استان تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، به نقل از روابط عمومی استانداری مازندران در نشست مشترک مجمع نمایندگان با استاندار و معاونان استانداری برنامه‌ها و اقدامات انجام شده در دولت تدبیر و امید در مازندران مورد بررسی قرار گرفت.

* به‌دنبال تعامل و پیشبرد توسعه مازندران هستیم

رئیس مجمع نمایندگان مازندران در این جلسه همدلی و همراهی مجمع نمایندگان برای رصد برنامه‌ها و اجرای برنامه‌های راهبردی را مهم‌ترین هدف برگزاری جلسه اعلام کرد و گفت: نباید جزیره‌ای فکر کنیم و این خوب نیست و همه باید استان را ببینم و به‌دنبال تعامل و پیشبرد توسعه استان با برنامه هستیم و همراهی و همدلی بسیار خوبی وجود دارد.

قاسم احمدی‌لاشکی اظهار کرد: هر 12 نماینده مازندران تصمیم دارند با تعامل و همکاری با مدیران استان مسائل و مشکلات مازندران را در سطح کلان پیگیری کنند و آینده خوبی را برای مازندران رقم بزنند و مردم ما از این وحدت و تعامل منتفع بشوند.

استاندار مازندران نیز در گزارشی به بیان بخشی از موفقیت‌ها و دستاوردهای دولت تدبیر و امید در مازندران پرداخت و گفت: در دولت تدبیر و امید در بسیاری از شاخص‌های سیاسی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ورزشی در استان شاهد بهبود و رشد بوده‌ایم.

ربیع فلاح‌جلودار به فعالیت‌ها و اقدامات صورت‌گرفته در حوزه کشاورزی پرداخت و افزود: در شرایط پسابرجام برای توسعه روابط با فدراتیو روسیه اقدامات مناسبی صورت گرفت به‌طوری که برای نخستین‌بار پس از تصویب و ایجاد کریدور سبز، قرارداد صدور محصولات لبنی شرکت فرآورده‌های لبنی کاله با شرکت مارشال روسیه به میزان یک‌هزار تن برای صادرات شیرخشک و پنیر طبیعی به ارزش 5 میلیون دلار منعقده شده و دو  محموله 40 تنی در اردیبهشت امسال از طریق مرز زمینی آستارا به ارزش 180 هزار دلار به مسکو صادر شد.

*پیش‌بینی صادرات 100 هزار تنی گوشت مرغ

وی درباره وضعیت صدور گوشت مرغ، اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت صادرات 50 تا 70 هزار تن گوشت مرغ در استان وجود دارد و در سال آینده پیش‌بینی می‌شود به 100 هزار تن افزایش پیدا کند.

استاندار مازندران ادامه داد: در استان 18 واحد کشتارگاهی فعال بوده و دو کشتارگاه پرستو و سپیدان دارای کد IR (اینترنشنال رجیستر) برای صادرات هستند و سه کشتارگاه دیگر برای اخذ مجوز فوق در حال نصب تجهیزات هستند و در سال‌جاری استان 20 هزار تن گوشت مرغ به کشورهای هدف از جمله عراق و افغانستان صادر کرده است.

وی درباره صدور محصولات شیلاتی به کشورهای همسایه، گفت: در مازندران واحد خاویارسازی میرود دارای کد EC (کد اروپایی)  بوده و به روسیه محصولات خود را صادر می‌کند.

فلاح‌جلودار از راه‌اندازی شرکت هلدینگ مازندرانی و شرکت خزر روس خبر داد و خاطرنشان کرد: این شرکت با بیش از دو دهه فعالیت در کشورهای ساحلی دریای خزر برای تسهیل در صادرات محصولات تولیدی به نام تجاری مازندران، اقدام به تأسیس شرکت خزر روس در روسیه کرده است و قرار است محصولات کشاورزی استان را به بازار روسیه صادر کند.

وی از راه‌اندازی پنجره واحد تجاری در گمرکات استان خبر داد و گفت: در راستای تسهیل در تجارت فرامرزی و صادرات غیر نفتی پنجره واحد تجاری در گمرکات استان راه‌اندازی و تمام دستگاه‌های ذیربط به این سامانه متصل و صدور مجوزها  از سوی قرنطینه، اتاق بازرگانی، استاندارد و ... به صورت آنلاین انجام می‌شود.

* تهیه سند توسعه مرکبات در مازندران

فلاح‌جلودار از تهیه سند توسعه مرکبات در مازندران خبر داد و ادامه داد: در سال گذشته برای تسهیل در صادرات مرکبات به کشورهای هدف صادراتی سند توسعه مرکبات با محوریت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهیه و به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شده است.

استاندار مازندران با اشاره به تکمیل فاز دوم بندر امیرآباد بهشهر، اظهار کرد: فاز دوم بندر با اعتبار 1000 میلیارد ریال تکمیل شده  به‌طوری که ظرفیت بندر در حال حاضر از 5/4 میلیون تن به 5/7 میلیون تن رسیده است.

وی از اجرای 2 هزار و 400 هکتار طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری استان با اعتبار 220 میلیارد ریال، تجهیز سامانه آبیاری تحت فشار در سطح 2 هزار و 300 هکتار با اعتبار 210 میلیارد ریال، احداث 234 کیلومتر کانال بتنی با اعتبار 120 میلیارد ریال و اجرای 167 کیلومتر شن‌ریزی جاده‌های بین مزارع با اعتبار 41 میلیارد ریال از جمله این اقدامات مهم یاد کرد.

فلاح‌جلودار احداث گلخانه در سطح 11 هکتار با اعتبار 38 میلیارد ریال، احداث باغ در اراضی شیبدار استان در سطح 2 هزار هکتار با تأمین آب، اجرای طرح اصلاح و احیاء باغات در سطح 4 هزار و 570 هکتار با اعتبار 5 هزار میلیون ریال به صورت تملکی و 5 هزار میلیون ریال سرمایه‌ای، خرید محصولات کشاورزی به صورت توافقی برای جلوگیری از رکود در خرید و فروش برای نخستین‌بار به میزان 16 هزار تن از کشاورزان برای تنظیم بازار و حمایت از تولیدکنندگان، خرید تضمینی 250 هزار تن گندم تولیدی در استان با همکاری شرکت غله و تعاون روستایی و شروع مطالعات الگوی کشت برای نخستین‌بار در استان در 24 هزار هکتار در اراضی زیر سد البرز را از مهم‌‎ترین اقدامات در حوزه زراعت و باغبانی اعلام کرد.

* توزیع بیش از 4 هزار میلیارد ریال تسهیلات

استاندار مازندران توزیع بیش از 4 هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی، توان تسهیلات‌دهی، کمک‌های فنی اعتباری به بهره‌برداران بخش‌های مختلف کشاورزی استان به صورت سرمایه در گردش تولید ماهیان پرورشی به میزان 142 هزار تن و کسب رتبه نخست آبزی‌پروری در کشور در دو سال، صادرات خاویار پرورشی به میزان یک‌هزار و 400 کیلوگرم و کسب رتبه نخست کشور در طی دو سال، تولید ماهی در قفس دریایی به تعداد هشت مزرعه با تولید بیش از 740 تن برای نخستین‌بار و احداث بزرگ‌ترین مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در خاورمیانه با تولید 2 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری و 30 تن خاویار پرورشی و صادرات انواع آبزیان به میزان 8 هزار و 976 تن را از دیگر اقدامات مهم استان در حوزه کشاورزی و شیلات اعلام کرد.

این مسؤول به مهم‌ترین فعالیت‌ها در حوزه صنعت و معدن استان پرداخت و گفت: سرمایه‌گذاری بیش از  17 هزار و 130 میلیارد ریال در بخش صنعت با راه‌اندازی 541 واحد تولیدی جدید و ایجاد فرصت اشتغال 8 هزار و 750 نفر به طور مستقیم و بیش از 20 هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم.، صدور یک‌هزار و 838 فقره مجوز تاسیس با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری 60 هزار و 10 میلیارد ریال، سرمایه‌گذاری خارجی به 270 میلیارد ریال در حوزه صنعت، استقرار پنجره واحد سرمایه‌گذاری صنعت ،معدن و تجارت استان، احیای شرکت نساجی مازندران و تعیین و تکلیف مطالبات معوق پرسنل بازنشسته شرکت به مبلغ 220 میلیارد ریال و رفع توقیف ماشین‌آلات توقیف شده شرکت، صدور مجوز تاسیس کارخانه فولاد در مازندران، تصویب 733 مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای رفع مشکل 607 واحد صنعتی در قالب 178 جلسه استانی و شهرستانی و کسب رتبه برتر در کشور، انجام فاز عملیاتی پهنه اکتشافی به مساحت بیش از 5 هزار و 300 هزار کیلومتر مربع با مشارکت شرکت سرمایه‌گذاری غدیر برای نخستین‌بار در مازندران، مکان‌یابی ایجاد مجتمع شن و ماسه در پنج نقطه استان و صادرات کالاهای غیر نفتی استان به ارزش حدود یک میلیارد و 217 میلیون دلار با رشد 30 درصد نسبت به مدت مشابه در دوره قبل از مهم‌ترین برنامه‌های دولت در حوزه صنعت و معدن در مازندران بوده است.

* تنها 9 درصد آب‌های سطحی مهار می‌شود

وی به تشریح مهم‌ترین برنامه‌ها و اقدامات دولت تدبیر و امید در حوزه توسعه زیرساخت‌های تأمین آب، سدها و مخازن پرداخت و گفت: در حال حاضر فقط 9 درصد آب‌های سطحی استان مهار می‌شود که قرار است این مقدار با با تکمیل سدهای در دست ساخت هراز، کانال چالوس، گلورد و  با اجرای 10 سد در دست مطالعه 2000، آزارود، چمستان، سجادرود و کلارود، آپون ـ گررودبار در تالار، کسیلیان، چهاردانگه و زارم‌رود ساری،مشی گلوگاه به 42 درصد برسد.

فلاح‌جلودار درباره وضعیت سدهای در دست احداث مازندران، گفت: اعتبارات تکمیل سد گلورد از 10 میلیارد تومان به 23 میلیارد تومان در سال‌های 93 و 94 رسیده است و آبگیری سد گلورد در سال 95 با پیگیری اخذ تخصیص 100 درصد اعتبارات مورد نیاز انجام می‌شود و در مورد سد هراز، شاهد افزایش اعتبار از 5/2 میلیارد در سال 93 به 14 میلیارد در سال 94 بوده‌ایم و با اخذ مجوز فاینانس سد در قالب بسته هراز در حال مذاکره با فاینانس کنندگان خارجی هستیم.

استاندار مازندران از اجرای طرح‌های مطالعاتی چهار سد کسیلیان، زارم‌رود، سجادرود و سد آزارود خبر داد و ادامه داد: در دولت تدبیر و امید به زیرساخت‌های توزیع آب با اجرای شبکه‌های آبیاری و زهکشی توجه ویژه‌ای شده است و افزایش سطح شبکه مدرن از 15 هزار هکتار در زیردست سد شهید رجایی به 200 هزار هکتار در پایاب سدهای استان از جمله این برنامه‌هاست.

این مسؤول تأکید کرد: پیگیری افزایش اعتبار عمرانی شبکه آبیاری هراز از 200 میلیون تومان در گذشته به 5/2 میلیارد تومان در سال 95 و پیش‌بینی فاینانس در قالب بسته فاینانس هراز و اخذ مجوز شورای اقتصاد، پیگیری استفاده از تسهیلات بانک اسلامی به میزان 150 میلیون یورو نیز از جمله برنامه‌ها در حوزه آب است .

فلاح‌جلودار تلاش برای افزایش ریالی اعتبار طرح‌های ملی آب در حوزه آب منطقه‌ای و افزایش 70 درصدی در سال‌های 94 و 95 نسبت به سال 93 تلاش و پیگیری بسته فاینانس هراز به میزان یک‌هزار و 700 میلیارد تومان و اخذ مجوز شورای اقتصاد، پیگیری و تلاش برای تامین منابع مالی طرح جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب‌های پنج شهر از بانک توسعه اسلامی به میزان 150 میلیون یورو، افزایش اعتبار ریالی آب روستایی از 57 میلیارد تومان سال 92 به 78 و 137 میلیارد تومان در سال 93 و 94، استفاده از بسته صندوق توسعه ملی برای آب روستایی به میزان 57 میلیارد تومان در سال 95 و اخذ مجوز فاینانس داخلی سد گلورد به میزان 60 میلیارد تومان  با تضمین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و در مرحله تامین مالی را از جمله دیگر برنامه‌ها در حوزه آب اعلام کرد.

وی احداث دو نیروگاه بزرگ غرب و مرکز مازندران هرکدام به ظرفیت500 مگاوات، احداث نیروگاه مولد مقیاس کوچک به ظرفیت 388 مگاوات با مشارکت سرمایه‌گذار داخلی و خارجی احداث و افزایش ظرفیت پست‌های انتقال و فوق توزیع به میزان 3 هزار و 380 مگاولت آمپر، احداث و افزایش ظرفیت خطوط انتقال و فوق توزیع به میزان 887 کیلومتر مدار و احداث، توسعه و رینگ شبکه توزیع به میزان 84 کیلومتر قابل بهره‌برداری در سال 95 را از جمله اقدامات و فعالیت‌ها در حوزه برق در دولت در استان اعلام کرد.

* به‌دنبال منافع مشترک هستیم

استاندار مازندران گفت: با مجمع نمایندگان تعامل کامل خواهیم داشت، امروز همه به‌دنبال منافع مشترک استان هستیم و انتظار داریم با هم‌گرایی برای حل مشکلات مردم گام برداریم.

استاندار مازندران از حضور نمایندگان در این جلسه تشکر و ادامه داد: تعامل سازنده مجمع نمایندگان با مدیران استان می‌تواند مسیر توسعه مازندران را هموارتر کند.

به گزارش فارس، در این جلسه 10 نماینده مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند که هر کدام به مدت پنج دقیقه به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

معاون عمرانی استاندار مازندران، معاون توسعه منابع انسانی استاندار و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان نیز به بیان فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده پرداختند.

قرار است امروز مجمع نمایندگان مازندران به اتفاق استاندار مازندران با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز نشستی را برگزار کنند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار