معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: در دهه فجر امسال 102 طرح با اعتبار 2 هزار و 620 میلیارد ریال در استان افتتاح می شود.
کد خبر: ۱۷۳۹۷۲
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷ 02 February 2016
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: در دهه فجر امسال 102 طرح با اعتبار 2 هزار و 620 میلیارد ریال در استان افتتاح می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا مجتبی نیک کردار عصر یکشنبه در نشست خبری تشریح برنامه های دهه فجر امسال افزود: 

2 هزار و 149 واحد مسکن مهر با اعتبار هزار و 289 میلیارد ریال، 12 طرح هادی بنیاد مسکن با اعتبار 21 میلیارد و 950 میلیون ریال و آبرسانی به 22 روستا با اعتبار 62 میلیارد ریال برخی از طرح های آماده افتتاح است.

احداث 2 سالن ورزشی چند منظوره با بودجه هشت هزار و 683 میلیون ریال، احداث خوابگاه 180 نفره اردوگاه فرهنگی تربیتی راه کربلا با اعتبار 28 میلیارد و997 میلیون ریال، 41 کلاس درس با هزینه 60 میلیارد و 486 میلیون ریال و گازرسانی به 114 روستا (هشت هزار و 255 خانوار) با اعتبار 266 میلیارد و 700 میلیون ریال از دیگر طرح هایی است که به گفته نیک کردار آماده افتتاح در دهه فجر است.

وی گفت: گازرسانی به حدود 500 روستای دیگر در دست اقدام است و طی سال های 95 و 96 همه روستاهای بالای 20 خانوار گازدار می شوند تا آمار آنها به یک هزار و 700 روستا برسد.

تکمیل کمربندی غربی کرمانشاه و بزرگراه کربلا

آنچنان که معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت، با تجهیز و افتتاح 41 خانه بهداشت در روستاهای استان با اعتبار 23 میلیارد و 700 میلیون ریال، کل شبکه خانه های بهداشت استان تکمیل می شود.
رفع 40 نقطه حادثه خیز جاده های استان با اعتبار 130 میلیارد ریال، روکش 50 کیلومتر آسفالت با هزینه 88 میلیارد ریال، ساخت حدود 10 کیلومتر راه روستایی با هزینه 37 میلیارد ریال و بهسازی و آسفالت 21 کیلومتر جاده با اعتبار 56 میلیارد و 500 میلیون ریال از جمله طرح های آماده افتتاح حوزه راه و شهرسازی در دهه فجر است.

نیک کردار از بهره برداری از 15 کیلومتر دیگر از بزرگراه کربلا حدفاصل شهرستان اسلام آبادغرب و قصرشیرین هم خبر داد و گفت: این بزرگراه در سال آینده تکمیل می شود.

وی همچنین خبر داد که کمربندی غربی شهر کرمانشاه از سه راه قزانچی تا ماهیدشت تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

دهه فجر امسال همچنین شاهد، آغاز عملیات اجرایی مرحله اول تونل قطار سبک شهری کرمانشاه با اعتبار 600 میلیارد ریال خواهد بود.

بنابر اعلام معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه، بیمارستان 540 تختخوابی کرمانشاه نیز تا پایان امسال با اعتبار 2 هزار میلیارد ریال در کنار باغ گلها در جنوب شهر کلنگ زنی می شود و قرار است طی چهار سال به بهره برداری برسد.

از گرفتن اعتبار راه آهن کرمانشاه کوتاه نمی آییم

نیک کردار همچنین به طرح احداث راه آهن غرب کشور هم اشاره و با ابراز گلایه از عدم تخصیص اعتبارات مصوب آن تاکید کرد: ما در این زمینه کوتاه نمی آییم.

به گفته او، متاسفانه مطالعات راه آهن غرب کشور 11 سال طول کشیده و 14 سال هم از اجرای ساخت آن می گذرد.

وی اظهار داشت: این راه آهن از اراک تا شهر ملایر رسیده است و تا چند ماه آینده هم به فیروزان نهاوند می رسد اما فاصله 100 کیلومتری فیروزان تا کرمانشاه تنها زیرسازی شده و ریل، تجهیزات مخابراتی، واگن و... آن هنوز تامین نشده است.

نیک کردار ابراز امیدواری کرد که در تخصیص دوم اعتبارات سال 94، رقم خوبی به این طرح اختصاص یابد.

بنابر بر اظهارات وی، پیمانکار قطعه کرمانشاه - خسروی هم قرارگاه خاتم الانبیاست که امیدواریم ظرف سه سال آینده تکمیل شود تا یک تحول بزرگ در تجارت و مسافرت منطقه شکل بگیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه اظهار کرد: نوسازی نفت شهر به خوبی پیش می رود و در کنار 2 مدرسه ابتدایی، یک سالن ورزشی، مسجد و درمانگاه تا خرداد سال 95 هم 50 واحد مسکن برای ساکنانش ساخته می شود و 500 قطعه زمین هم آماده واگذاری به علاقه مندان سکونت در آنجاست.

نیک کردار همچنین از وجود 200 مدرسه کپری در استان خبر داد و گفت: در سال آینده دیگر هیچ مدرسه کپری در کرمانشاه نخواهیم داشت.

تنها نیمی از اعتبارات امسال استان، تخصیص یافته است

نیک کردار در ابتدای سخنانش، به وضعیت ناآرام خاورمیانه و سرنوشت نامطلوب انقلاب های اخیر کشورهای عربی اشاره کرد و گفت: اینجاست که ارزش انقلاب اسلامی ایران و رهبری کاریزماتیک امام راحل روشن می شود که با حضور ملت و حتی دست خالی مقابل رژیم طاغوت به پیروزی رسید.

وی جایگاه ایران امروز در دنیا را ارزشمند و آن را نتیجه ایستادگی چند دهه ای ملت دانست و گفت: این همه اختراع و ابتکار متخصصان کشور محصول همین پایمردی است در حالی که در دوران پیش از انقلاب تمام امور کشور توسط بیگانگان اداره و اجرا می شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه با اشاره به تحریم های ظالمانه غربی ها علیه ایران به ویژه در سال های اخیر، یادآور شد که در 2 سال ابتدایی دولت یازدهم از نظر منابع مالی شرایط خوبی نداشتیم اما با این حال خدمات خوبی در کشور صورت گرفت.

نیک کردار گفت: کل اعتبارات سال 95 کرمانشاه هشت هزار و 500 میلیارد ریال است که هزار و 500 میلیارد ریال بیشتر از اعتبارات سال 94 است؛ البته به این رقم باید اعتبارات رهبری و اعتباراتی که بین استانها مشترک است را هم اضافه کرد.

به گفته وی، در سال 95 نسبت به امسال اعتبارات عمرانی استان کرمانشاه 420 میلیارد ریال و اعتبارات ماده 180 استان هم 950 میلیارد ریال اضافه شده می شود.

وی گفت: در ابتدای این دولت طرح های نیمه تمام بسیاری در استان داشتیم که تکمیل آنها حدود 200 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز داشت؛ به همین دلیل ما مجبور بودیم بین طرح هایی که از پنج تا 95 درصد پیشرفت داشتند، برخی را انتخاب و تکمیل کنیم.

نیک کردار اظهار داشت: تنها حدود نیمی از 10 هزار میلیارد ریال اعتبارات سال 94 استان، تخصیص یافته است که این کار را برای ما بسیار سخت کرده اما در عین حال اعتبارات دفتر رهبری خیلی به استان کمک کرده است.

وی افزود: در نتیجه این محدودیت های مالی مدیریت استان، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را دستور کار گذاشت زیرا اگر تنها 10 درصد از نقدینگی 800 هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی، وارد بخش عمرانی کشور شود، 1.5 برابر کل اعتبارات عمرانی کشور خواهد بود.

بخش خصوصی را به میدان می آوریم

وی ادامه داد: در نتیجه این واقعیت و طبق دستور دولت، همه دستگاه ها موظف به تعریف و شناسنامه دار کردن طرح های عمرانی و واگذاری آنها به بخش خصوصی شده اند و ما هم در همین راستا درصدد استفاده از ظرفیت های متعدد نهادها و بنیادها خصوصی و غیردولتی در کشور هستیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه از مذاکره مجموعه مدیریت استان با بنیاد برکت، شستا، بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان خبر داد و گفت که امضای تفاهم نامه 80 هزار میلیارد ریالی با قرارگاه خاتم الانبیا هم در همین راستا صورت گرفته است.

وی افزود: طرح جامع توسعه فرودگاه کرمانشاه در سال آینده از جمله طرح های همکاری با قرارگاه خاتم است؛ همچنین احداث سامانه گرمسیری استان هم دیگر طرح تفاهم شده با این قرارگاه است که طی چهار سال آینده تکمیل می شود.

نیک کردار در همین راستا از نهایی شدن احداث هزار واحد مسکن محرومین با اعتبارات بنیاد برکت و بنیاد مسکن در استان در آینده نزدیک خبر داد.

جبران یک هشتم خسارت های سیل امسال در استان

در ادامه این نشست خبری، مدیران امور روستایی، شورای ترافیک و بحران استان هم به عنوان زیرمجموعه های معاونت امور عمرانی استانداری به ارائه گزارش های کوتاهی از حوزه خود پرداختند.
حسین باباجانی، مدیرکل بحران استان کرمانشاه در این نشست گفت: مدیریت بحران استان شامل 14 کارگروه تخصصی است که هر 2 ماه یکبار تشکیل جلسه می دهند و موضوعات تخصصی مربوط را بررسی می کنند.

به گفته او، 45 یا 46 نوع بلایای طبیعی در دنیا ثبت شده است که 11 مورد آن در استان کرمانشاه محسوس است و برخی از آنها در 2 سال اخیر تجربه شده است؛ از جمله زلزله های مورموری و سومار، خشکسالی، سرمازدگی، بیماریهای اپیدمی دامی و مشترک با انسان و خشکیدگی جنگلها.

وی همچنین سیل آبان ماه در استان را هم یادآور شد و گفت: در نتیجه این واقعه طبیعی هزار و 630 میلیارد ریال خسارت به استان وارد شد که تاکنون حدود 200 میلیارد ریال برای بازسازی اماکن مسکونی آسیب دیده به بنیاد مسکن واگذار شده تا در قالب تسهیلات پرداخت شود.

باباجانی، ریزگردها را هم از دیگر بلایای طبیعی استان برشمرد و گفت: هوای استان امسال 30 روز در مرحله هشدار و 2 روز در شرایط اضطراری بوده است.

هدف از نصب دوربین درآمدزایی نیست

در ادامه محسن زاهدی، دبیر شورای ترافیک استان کرمانشاه هم گفت: تجهیز معابر استان به سامانه های هوشمند از 2 سه سال پیش آغاز شده و طی سال گذشته 6 دوربین کنترل سرعت و امسال 18 دوربین کنترل سرعت و نظارت تصویری در شهر کرمانشاه نصب شده است.

وی تاکید کرد: هدف از هوشمندسازی معابر و جاده های استان، درآمدزایی نیست بلکه اصلاح رفتار رانندگی است.

سه شرکت تولیدی در روستاهای استان کرمانشاه راه اندازی می شود

جلیل بالایی، مدیرکل امور روستایی استانداری کرمانشاه هم در ادامه نشست اظهار داشت: حداقل 100 شرکت در کشور با سهامداری و عضویت روستاییان در دهه فجر کلید می خورد که ما در استان سه طرح از مجموع 13 طرح در دست مطالعه آماده کلنگ زنی است که از نظر کمیته اجرایی تکمیل و نهایی شده و منتظر تایید بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات است.

به گفته وی، این سه طرح شامل باختر توت پاوه، مجتمع ماهیان گرمابی شهدای قصرشیرین و شبکه تولیدکنندگان شیر دینور است که هزار و 66 نفر عضو و سهامدار شرکت دارد.

وی افزود: 240 میلیارد و 800 میلیون ریال تسهیلات با سود صفر(برای مناطق مرزی) تا سه درصد (مناطق غیرمرزی) به این طرح ها پرداخت می شود.

به گفته بالایی، مرکز علمی کاربردی مدیریت شهری استان هم حداقل در سه رشته کاردانی برای تقویت مدیران شهری و روستایی استان در بهمن ماه آغاز بکار می کند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار