مدیرکل میراث فرهنگی استان خبر داد؛
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل توجه به مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی، اکوتوریسم و امور عشایری را ساده ترین راه خروج استان از مقصد گردشگری ارزان قیمت و جذب گردشگران خارجی عنوان کرد.
کد خبر: ۱۷۰۰۴۶
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۳ 26 January 2016
اکوتوریسم، ساده ترین راه خروج اردبیل ازمقصد سفر ارزان قیمت
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل توجه به مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی، اکوتوریسم و امور عشایری را ساده ترین راه خروج استان از مقصد گردشگری ارزان قیمت و جذب گردشگران خارجی عنوان کرد.

به گزارش تابناک اردبیل، کریم حاجی زاده در نشست صمیمانه با سرمایه گذاران که به منظور تبیین اهداف و سیاست های این اداره کل در برنامه ششم توسعه کشور برگزار شد، گفت: موضوع تبیین اقتصاد مقاومتی و رابطه آن با صنعت گردشگری در سیاست های کلی دولت و حاکمیت به صورت جدی مطرح است که آگاهی از آن برای هر سرمایه گذار حوزه گردشگری ضرورت دارد.

وی بابیان اینکه مبنای سیاست گذاری های صنعت گردشگری، عمدتا آمار است و برنامه ریزی های سرمایه گذار باید برمبنای این آمار واقعی طراحی و اجرا شود، افزود: با نگاه به آمار ایران، رشد عمومی صنعت گردشگری یا تعداد سفر در این کشور با شتاب مشخصی درحال افزایش است.

حاجی زاده با اشاره به بالا بودن متوسط رشد تعداد مسافران استان اردبیل از میانگین کشوری، تصریح کرد: ارزیابی این رشد عددی گردشگری استان با آمارها و استانداردهای جهانی مبنی بر میزان تولید ثروت و ایجاد اشتغال، نشان می دهد که این استان تبدیل به مقصد سفرهای ارزان قیمت شده است و گردشگران ورودی به این استان بیش از تولید، توزیع ثروت می کنند.

وی در ادامه با تأکید بر ضرورت جلوگیری از گرایش گردشگری استان به مقصد سفرهای ارزان قیمت از طریق ایجاد زیرساخت های مناسب برای جذب گردشگران خارجی لوکس و پردرآمد، گفت: در این راستا توجه به مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی و اکوتوریسم و در زیرمجموعه آن امور عشایری، ساده ترین راه برای خروج استان از مقصد گردشگری ارزان قیمت و جذب گردشگران خارجی پردرآمد، دیده شده است.

این مقام مسئول در ادامه اضافه کرد: مراکز آب درمانی های استان نیز بیشتر مورد توجه گردشگران داخلی است و سرمایه گذاران این بخش نیز باید سلیقه مشتری های داخلی را در برنامه های خود مدنظر قرار دهند.

اکوتوریسم، ساده ترین راه خروج اردبیل ازمقصد سفر ارزان قیمت

نگاه به گردشگری از روزن ایجاد ارزش‌افزوده و اشتغال

معاون سرمایه گذاری و تأمین منابع این اداره کل نیز در مورد راهبردهای توسعه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در برنامه ششم توسعه کشور سخن گفت و توسعه اقتصادی کشور را در گرو افزايش ظرفيت‌های توليدی اعم از ظرفيت‌های فيزيكی، انساني و اجتماعی عنوان کرد و افزود: اهداف توسعه اقتصادی نیز برروی مباحثی چون افزایش ثروت، رفاه مردم جامعه و ریشه ‌کنی فقر، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار متمرکز شده است.

عسگر سنگی اضافه کرد: با نگاه به بخش های مختلف اقتصادی صنعت، خدمات و کشاورزی می توان متوجه شد که در کشورهای توسعه یافته، بخش خدمات در اقتصاد آنها از سایر بخش ها رشد و قوت بیشتری یافته است و این درحالی است که اقتصاد استان ما برخلاف این تفکر، بیشتر بر بخش توسعه کشاورزی و صنعت تکیه کرده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز بخش غالب اقتصاد جهاني را خدمات تشكيل مي دهد، اظهار داشت: نزدیک به 70 درصد توليد ناخالص ملي و بيش از 60 درصد فرصت هاي اشتغال در كشورهاي پيشرفته از بخش خدمات تأمين مي شود.

سنگی سهم بخش‌های اقتصادی در تولید ناخالص داخلی ایران را 10 درصد برای کشاورزی، 44 درصد برای صنعت و 46 درصد برای خدمات در مقایسه با چهار کشور ترکیه، کره جنوبی، آمریکا و فرانسه برشمرد و گفت: کشور فرانسه به عنوان مقصد گردشگری برتر دنیا با 79 درصد صاحب بالاترین سهم در بخش خدمات اقتصادی در تولید ناخالص داخلی است.

به گفته این مقام مسئول؛ در کشورهای ترکیه و آمریکا به ترتیب 9/2 و 6/3 درصد بخش خدمات را فعالیت های هتل و رستوران به خود اختصاص می دهد. در حالی که همین سهم برای ایران 2/3 درصد است و در استان اردبیل این رقم به میانگین کشور نیز نمی رسد و علی رغم گردشگرپذیری استان به علت کم هزینه بودن گردشگران استان اردبیل در حدود 2 درصد است.

وی از جمله مزیت های گردشگری استان به مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی، سبلان به عنوان یکی از هفت قطب گردشگری کشور، توانمندی های گردشگری زمستانی استان، اقلیم مناسب و تنوع آب و هوایی، داشتن مرز مشترک با جمهوری آذربایجان و ظرفیت گردشگری سلامت، جاذبه های فرهنگ عشايري، صنايع دستي متنوع و قابل عرضه در سطح بين المللي و تاسیسات متنوع گردشگری از نظر اقامت، آب درمانی و تفریحی اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر میراث فرهنگی و اکوتوریست دو مزیت ویژه گردشگری استان اردبیل است که در سایر استان ها و حتی کشورهای رقیب مشابه آن وجود ندارد.

این مقام مسئول در پایان از جمله راهبردهای توسعه معاونت سرمایه گذاری به تهیه پکیچ های سرمایه گذاری برای معرفی قابلیت های بخش گردشگری به سرمایه گذاران داخلی و خارجی، تشویق و حمایت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری، پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران بخش، بررسی و بازنگری فرآیند سرمایه گذاری در بخش گردشگری به منظور تسهیل مقررات، جلب مشارکت، همراهی و تقویت هماهنگی دستگاه های اجرایی برای تکمیل زیر ساخت های توسعه گردشگری در شهرستان ها و توجه به مناطق نمونه گردشگری و روستاهای هدف برای توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این جلسه اقتصاد مقاومتی را اقتصادی خود اتکاء توصیف و بر سرمایه گذاری در بخش های تولیدی خود اتکای استان در راستای اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی تاکید کرد.

محمد حسن زاده با بیان اینکه یکی از ویژگی های توسعه بخش گردشگری خود اتکائی است که هم راستا با سیاست های اقتصاد مقاومتی است، افزود: در سیاست های اقتصاد مقاومتی به تفاوت مفاهیم حمایت از تولید و تولیدکننده اشاره شده و بر حمایت از تولید بیش از تولیدکننده تأکید شده است.

وی ادامه داد؛ تمام ویژگی های گردشگری سلامت به لحاظ خصوصی محور بودن خدمات آن، خارج کردن گردشگری از فصلی بودن و افزایش ماندگاری مسافران در استان سازگاری فوق العاده ای با اقتصاد مقاومتی دارد. در واقع اقتصاد مقاومتی به بخش هایی تأکید می کند که دارای پتانسیل های داخلی هستند.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار