معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ترویج فرهنگ نماز به عنوان نماد عمل صالح و اخلاقمداری جامعه علاوه بردستاوردهای سازنده می تواند به عنوان مانعی در برابر کفران نعمات الهی و هجوم خانمان برانداز به محیط زیست عمل کند.
کد خبر: ۱۶۸۱۰۵
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۵ 23 January 2016

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ترویج فرهنگ نماز به عنوان نماد عمل صالح و اخلاقمداری جامعه علاوه بردستاوردهای سازنده می تواند به عنوان مانعی در برابر کفران نعمات الهی و هجوم خانمان برانداز به محیط زیست عمل کند.

به گزارش ایرنا،معصومه ابتکار با ارسال پیامی به همایش 'نماز و محیط زیست' در استان همدان افزود: رابطه 'انسان با خدا'، 'انسان با انسان' و 'انسان با طبیعت'، سه گانه ای موکد و تعریف شده است که قرآن کریم به کرات به آنها اشاره می فرماید و در میان آنها رابطه انسان با خالق خویش به عنوان جانشین او بر زمین، بیش از سایر روابط مسئولیت آور است.

وی اظهار کرد: مراد اسلام عزیز و ادیان الهی از ترویج روحیه پرستش و عبودیت خالصانه، پرهیز از فساد در زمین بوده و از ابعاد ستایش و عبودیت خداوند، احترام به طبیعت یکتای اوست.

وی با بیان آیه ای از قران کریم بیان کرد: طبیعت، آیه و مظهر الوهیت خداوند و راه هموار شناخت اوست که ارباب خرد نه تنها کمر به نابودی اش نمی بندند، بلکه در مسیر نیل به کمال از آن بهره می برند.

ابتکار افزود: انسان عابد به حکم خدایی که بر همه چیز 'محیط' است، برای شناخت نظام الهی حاکم بر طبیعت تلاش عالمانه دارد و دانایی اش را اساس تنظیم روابط با جهان و سازگاری با مخلوقات می سازد.

معاون رئیس جمهوری گفت: جانشین خداوند شدن، مستلزم پیروی از قوانین الهی بوده و نماز که ستون و رکن خداجویی است، مظهر همراستایی انسان با طبیعتی به شمار می رود که مدام در حال سجود است؛ که 'و النجم و الشجر یسجدان'.

ابتکار افزود: این همراستایی می تواند قوای عظیمی را برای انسان به ارمغان بیاورد، نماز نماد شکرگزاری به درگاه لم یزلی در قبال نعمت های بی شمار او و بازدارنده از ارتکاب منکر است و کیست که نداند بزرگ ترین منکرها، ناسپاسی نسبت به موهبت ها و زایل ساختن منابع خدادادی است.

وی تاکید کرد: امروز تخریب محیط زیست که تعارض آشکاری با حفظ حقوق انسان ها دارد، انحطاطی اخلاقی و از منظر آموزه های دینی به غایت مذموم شمرده می شود.

وی تصریح کرد: ترویج فرهنگ نماز به عنوان نماد عمل صالح و اخلاق مداری جامعه علاوه بر دستاوردهای سازنده، می تواند به عنوان مانعی در برابر کفران نعمات الهی و هجوم خانمان برانداز به محیط زیست عمل نماید.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ترویج نماز، ترغیب به نیکی ها، شناخت و آگاهی برای ترقی و تعالی جامعه انسانی است؛ جامعه ای که اکنون بیش از همیشه می بایست به مسئولیت هایش در مسیر رشد و تکامل بپردازد و با پرهیز از برتری جویی و منفعت طلبی به پاسداری از هر آنچه که نماد و مظهر جمال و کمال است همت گمارد.


وی ابراز امیدواری کرد: برگزاری همایش نماز و محیط زیست به همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان در بهره گیری از ظرفیت فریضه نماز برای ایفای مسئولیت الهی حفاظت از طبیعت مثمرثمر باشد و فعالان این حوزه را از مساعدت مروجان گرانقدر فرهنگ متعالی نماز در سطح جامعه و ادارات برخوردار سازد.

ابتکار اضافه کرد: دولت تدبیر و امید در ترویج فرهنگ حفاظت از موهبات الهی و طبیعت خداوندی مصمم بوده و ضمن پیگیری برنامه های متنوع با مراکز فرهنگی، آموزشی و رسانه ها، دست یاری همه نمازگزاران عزیز و متدین کشور را می فشرد.

همایش 'نماز و محیط زیست' روز شنبه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان برگزار شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار