در بسته سلامت امروز با برخی از خواص عناب آشنا شوید.
کد خبر: ۱۱۴۹۵۲۱
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۷ 17 January 2024
تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: به عنوان یک میوه کم کالری و سرشار از فیبر است، که به سبب شباهت ظاهری به خرما، از آن به عنوان خرمای چینی، خرمای کره‌ای یا خرمای هندی نیز یاد می‌شود. این میوه حاوی منبع مناسبی از آنتی اکسیدان‌هابا خواص شگفت انگیز برای سلامتی بدن است. مصرف میوه عناب در بیشتر افراد بی ضرر بوده و هیچ عوارضی را به همراه نخواهد داشت، اما ممکن است برخی دارو‌های افسردگی یا تشنج تداخل داشته باشد. خواص عناب برای دیابتی‌ها میوه عناب می‌تواند به‌عنوان یک غذای سالم مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا همه محتویات فیبر‌های غذایی و فروکتوز موجود در آن می‌تواند با آهسته کردن هضم غذا به کنترل قند خون کمک کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که میوه عناب دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است؛ به این منظور می‌توان از پودر میوه عناب برای بیماران دیابتی استفاده کرد. خاصیت عناب برای لاغری فیبر موجود در عناب می‌تواند باعث اثر سیرکنندگی شود و به کنترل مصرف کالری کمک کند و ازاین‌رو می‌تواند باعث کمک به لاغری شود. خواص عناب برای تقویت سیستم ایمنی بدن عناب غنی از ویتامین C است. تحقیقات نشان داده است که قسمت گوشتی میوه عناب حاوی بیشترین میزان ویتامین C است و همین امر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. عناب برای رفع یبوست عناب خاصیت مسهل و ملین دارد و مصرف آن عارضه‌ای برای دستگاه گوارشی ایجاد نمی‌کند و از این جهت برای درمان یبوست مفید است. جوشانده عناب در آب یا شیر خاصیت ملین دارد و انتقال مواد در دستگاه گوارش را تسهیل می‌کند. عناب برای بهبود درد مفاصل عناب منبع بسیار خوبی از منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی نیز به‌حساب می‌آید و در بهبود درد مفاصل مؤثر است. برای تقویت مو عناب بخورید عناب حاوی منیزیم و روی است و مصرف روزانه چند عدد از عناب یا جوشانده آن، می‌تواند در رشد و تقدیت مو مفید باشد. عناب برای سرماخوردگی میوه عناب از جمله مواد لعاب‌دار است و به این دلیل در طب گیاهی قدیم و جدید ایران به‌عنوان نرم‌کننده سینه و درمان سرماخوردگی کاربرد دارد. غلظت خون را با عناب درمان کنید عناب برای تصفیه خون نیز استفاده می‌شود و غلظت خون را بهبود می‌بخشد؛ این میوه برای بیماری‌های قلبی نیز مفید است و به همین دلیل مصرف روزانه آن توصیه می‌شود. فواید اجزای گیاه عناب برای بیماری‌ها فواید عناب تنها به میوه و برگ آن محدود نمی‌شود و از ریشه درخت عناب به‌صورت جوشانده برای کاهش تب استفاده می‌شود. خواص ریشه درخت عناب برای درمان زخم ریشه درخت عناب را در مرحله‌ای از رشد که قطر آن به‌اندازه انگشت باشد جدا و به قطعات پنج‌سانتی‌متری تقسیم می‌کنند و پس از خشک شدن در سایه، آن را به‌شکل پودر در می‌آورند و برای درمان زخم‌ها و جراحت‌ها از آن استفاده می‌کنند. عناب برای رفع احساس ضعف مصرف روزانه چند عدد عناب باعث از بین بردن احساس خستگی و ضعف عمومی بدن می‌شود؛ افرادی که بی‌حالی و ضعف زیادی دارند می‌توانند میوه یا شربت عناب را مصرف کنند. اثرات ضدسرطانی عناب عناب به‌دلیل دارا بودن فلاونوئید‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های فراوان، دارای اثرات ضدسرطانی است؛ اثرات عناب علاوه بر پیشگیری از سرطان رحم بر سلول‌های سرطانی ریه، کبد و سلول‌های لنفی نیز دیده شده است. کاربرد عناب در صنایع غذایی و دارویی به‌دلیل مواد قندی موجود در عناب از آن در پخت کمپوت و شیرینی استفاده می‌شود، در چین و آفریقا از آرد عناب و میوه تخمیرشده آن در پخت کیک و شیرینی استفاده می‌شود. استفاده دارویی از میوه، برگ و ریشه عناب علاوه بر ایران در کشور‌های دیگر جهان از جمله هند، چین، کره و یونان نیز مورد توجه بوده است و در موارد زیادی از آن بهره می‌گرفته‌اند. عناب تازه بخوریم یا خشک؟ میوه عناب فواید زیادی دارد که این فواید با خشک شدن از بین نمی‌روند و می‌توان از میوه خشک‌شده و حتی برگ‌های آن نیز برای درمان بیماری‌های مختلف بهره برد؛ میوه عناب تازه ممکن است در صورت نگهداری نامناسب، چند روز پس از چیده شدن دچار آسیب و فساد شود و بنابراین برای نگهداری طولانی‌مدت عناب می‌توان از نوع خشک آن استفاده کرد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار