کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: کهکشان فرفره یک کهکشان مارپیچی است که در فاصله ۲۱ میلیون سال نوری و با ۱۷۰هزار سال نوری پهنا در صورت فلکی دب اکبر در این شب قابل رصد است.
کد خبر: ۱۰۴۰۹۲۵
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۴ 23 April 2022

تابناک فارس به نقل از ایمنا: فاطمه فخرایی‌فر اظهار کرد: آنچه ما در شب‌های پیاپی از ماه در آسمان می‌بینیم از تاریکی مطلق آغاز می‌شود سپس به صورت هلالی باریک درمی‌آید و تا یک قرص کامل درخشان پیش می‌رود و در نهایت مسیر مشابهی را بازمی‌گردد تا در آسمان محو شود. شنبه _سوم اردیبهشت‌ماه_ ماه در موقعیت صورت فلکی جدی وارد ربع اخر این دوره می‌شود؛ ساعت ۰۱:۳۶ طلوع می‌کند و حوالی ساعت ۱۲:۰۷ روز بعد غروب می‌کند. در این زمان از فازهای ماهانه، تقریباً شبیه یک نیم‌دایره به طور نیمی از ماه روشن به نظر می‌رسد.

وی افزود: لحظه دقیق قرار گرفتن ماه در ربع آخر زمانی است که طول دایره البروجی ماه از دید ناظر زمینی دقیقاً ۹۰ درجه از طول دایره البروجی خورشید فاصله دارد. پس به طور کلی اگر به زمین، ماه و خورشید از بالا نگاه کنیم می‌بینیم که رخ دادن گام‌های مختلف ماه به نوعی از تغییر زاویه‌ میان ماه، زمین و خورشید نتیجه می‌شود. اگر زمین را رأس زاویه در نظر بگیریم، مشاهده می‌کنیم که به هنگام ماه نو، زاویه میان ماه و خورشید صفر است، در یک چهارم نخست به ۹۰ درجه می‌رسد، هنگام ماه کامل ۱۸۰ درجه و در یک چهارم سوم ۲۷۰ درجه است.

رصد کهکشان فرفره
کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: کهکشان فرفره در واقع یک کهکشان مارپیچی است که در فاصله ۲۱ میلیون سال نوری و با ۱۷۰ هزار سال نوری پهنا در صورت فلکی دب اکبر در این شب قابل رصد است. این کهکشان که M101 یا NGC 5457 نیز نامیده می‌شود حدود یک تریلیون ستاره دارد که دو برابر تعداد ستارگان موجود در راه شیری است. دیدن کهکشان فرفره با میل ۵۴ درجه و۲۰ دقیقه قوسی شمالی از نیمکره شمالی آسان‌تر است و از عرض‌های جغرافیایی جنوبی‌تر از ۱۵ درجه جنوبی قابل مشاهده نیست.

وی تصریح کرد: کهکشان فرفره از موقعیت رصدخانه لارستان تمام طول شب قابل مشاهده خواهد بود. حوالی ساعت ۲۰:۲۰ حدود ۳۵ درجه بالاتر از افق شمال شرقی شما در دسترس خواهد بود. سپس ساعت ۰۰:۵۳ در موقعیتی ۶۳ درجه بالاتر از افق شمالی به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید. این کهکشان تا گرگ و میش سحر _حدود ساعت ۰۵:۲۱_ ۳۵ درجه بالاتر از افق شمال غربی شما قابل رصد است. کهکشان M101 با قدر ۹.۷ کاملاً کم نور است و مطمئناً با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست، اما می‌توان از طریق یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ کوچک این جرم را مشاهده کرد.

برچسب ها: نجوم ، پدیده نجومی
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار