رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان تأکید کرد:
علی اکبر نظری در جلسه کمیسیون خدمات شهری با اشاره به وسعت کار شهرداری‌ها و غفلت از برخی امور در برخی موارد، اظهار کرد: این غفلت‌ها موجب عدم دستیابی به مطلوب می‌شود.
کد خبر: ۱۰۱۷۸۲۰
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۲ 23 December 2021
علی اکبر نظری در جلسه کمیسیون خدمات شهری با اشاره به وسعت کار شهرداری‌ها و غفلت از برخی امور در برخی موارد، اظهار کرد: این غفلت‌ها موجب عدم دستیابی به مطلوب می‌شود.

به گزارش تابناک همدان، وی به آغاز فصل زمستان و فروکش کردن برخی اقدامات از جمله رسیدگی به فضای سبز، آبیاری‌ها و عدم جنب و جوش مردم اشاره کرد و گفت: با توجه به این موارد در فصل زمستان باید به برخی بازسازی‌ها در سطح شهر بپردازیم.

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان در بخش دیگر سخنانش با اشاره به بحث بزه‌های اجتماعی بیان کرد: متأسفانه بزه‌های اجتماعی چند برابر شده که عامل برخی از آن‌ها دوری از سنت‌ها بوده، اما هنر آن است که از مدرنیته بهره ببریم.

نظری کاهش روشنایی پارک‌ها را یکی از عوامل بزه‌های اجتماعی و ایجاد ناهنجاری‌ها برشمرد و افزود: روشنایی یکی از شاخص‌های مهم زیبایی پارک‌ها بوده و این امر باید مورد توجه قرار گرفته و در فصل زمستان بازسازی در این بحث صورت گیرد.

وی در ادامه با اشاره به تخریب تاسیسات شهری تصریح کرد: معتقدم برخی از مردم شناختی نسبت به امکانات و اموال عمومی به ویژه پارک‌ها و پل‌های عابر پیاده و لزوم حفظ و نگهداری آن‌ها به عنوان بخشی از اموال عمومی و بیت‌المال نداشته و به آن‌ها خسارت می‌زنند.

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان ادامه داد: حفظ و نگهداری تأسیسات شهری به عنوان بیت‌المال نیازمند فرهنگ‌سازی است و شهرداری از طریق فضای مجازی، رسانه‌ها و فضای حقیقی به منظور تحقق این مهم تلاش کند.

نظری استفاده از ظرفیت همیاران محلات در حفظ و حراست اموال عمومی را موثر دانست.

وی با تأکید بر استفاده از انرژی‌های پاک در حوزه شهری، یادآور شد: می‌توان از وزش باد‌های موسمی در همدان در بحث تولید انرژی‌های پاک بهره گرفت.

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان اظهار کرد: تشکیل گشت‌های شبانه روزی از نیرو‌های موجود در شهرداری و سازمان سیما منظر را برای حفظ و نگهداری تاسیسات شهری پیشنهاد می‌کنیم.

نظری همچنین پیشنهاد استفاده از نیرو‌های بسیجی را به منظور گشت‌زنی شبانه در محلات با هدف حفظ تاسیسات شهری به عنوان اموال عمومی ارائه کرد و گفت: در صورت انعقاد تفاهم‌نامه با بسیج امکان استفاده از ظرفیت بسیج در این راستا امکان‌پذیر است.

وی هماهنگی سازمان سیما و منظر شهرداری با نیروی انتظامی را به منظور برقراری امنیت و حفظ تاسیسات شهری لازم دانست و بیان کرد: برخی پارک‌ها محل اتراق توزیع کنندگان مواد مخدر شده است و متأسفانه نیروی انتظامی به وظیفه ذاتی خود در این خصوص رسیدگی نمی‌کند.

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان افزود: استفاده از کارشناسان امور اجتماعی در پارک‌ها به منظور آگاهی‌بخشی به مردم و به ویژه جوانان در کاهش بزه‌های اجتماعی و ناهنجاری‌ها موثر است.

نظری با بیان اینکه نمازخانه‌های موجود در برخی پارک‌ها گاهاً تعطیل است، تصریح کرد: باید از نمازخانه‌های موجود در پارک‌هابرای اجرای برنامه‌هایی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی بهره گرفته و شهرداری با نظارت قوی، مسئولان مناطق را به منظور بهره‌مندی از این پارک‌ها فعال کند.

وی در خصوص المان‌ها و مجسمه‌های نصب شده در سطح شهر نیز یادآور شد: باید وجهه‌های تاریخی، فرهنگی و سیاسی در المان‌ها و مجسمه‌ها دیده شده و دیدگاه‌های مردمی نیز در این خصوص مد نظر قرار گیرد تا تنش‌های شهری کاهش یافته و بهره‌وری افزایش یابد.

 حیدری: خودکفایی در تأمین گل و گیاه مورد نیاز در اولویت باشد

رییس کمیسیون فنی، عمرانی، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر همدان با بیان اینکه معضلات پارک‌ها با یک و یا دو جلسه قابل بیان و چاره‌اندیشی نیست، اظهار کرد: برخی پارک‌ها در برخی مناطق اجرا شده و اکنون سایر تمهیدات برای اداره آن‌ها فراهم نیست.

مهدی حیدری به آسیب و سرقت بسیاری از زمین‌های چمن مصنوعی در برخی از نقاط شهر اشاره کرد و گفت: نیاز به حراست و مراقبت از تاسیسات و امکانات شهری است، اما توان بکارگیری نگهبان برای هر پارک وجود نداشته و یک ابرو هزینه غیرقابل پرداخت برای شهرداری ایجاد می‌کند.

وی بیان کرد: به واسطه برخی اقدامات همچون کاهش روشنایی پارک‌ها، اتفاقات منجر به ضرر و زیان به شهرداری و مردم شده است.

حیدری با بیان اینکه با کاهش روشنایی پارک‌ها شاهد حضور معتادان در این اماکن هستیم، افزود: اداره پارک‌ها با نور زیاد نیز منجر به افزایش هزینه‌های روشنایی شده و باید برای اینگونه موضوعات چاره‌اندیشی شود.

وی با تأکید بر اینکه مدیریت شهری در راستای توزیع متوازن امکانات و گسترش فضای سبز در مناطق مختلف طرح‌هایی همچون احداث پارک‌ها را اجرا کرده است، تصریح کرد: سایر تمهیدات لازم برای حفظ این اماکن که در دست شهرداری نیست اکنون موجب آسیب به اموال عمومی شده است.

رییس کمیسیون فنی، عمرانی، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر همدان ادامه داد: موضوع آب به عنوان یک چالش در بحث امنیت ملی ایجاد شده و در صورت ادامه روند کنونی در مدیریت فضای سبز شهر همدان، حدود ۱۰ تا ۲۰ سال آینده با چالش مواجه خواهیم بود که باید در حوزه آبیاری فضای سبز و تأمین آب این بخش چاره‌اندیشی کنیم.

حیدری با تأکید بر اینکه باید در بحث فضای سبز اقدامات موثر موجب زبانزد شدن همدان در این حوزه شود، خاطرنشان کرد: البته اکنون نیز همدان در این خصوص زبانزد است، اما باید برای آینده با اقداماتی همچون تغییر الگوی کاشت و آبیاری، الگوی اداره فضای سبز در کشور باشیم.

وی با بیان اینکه وظیفه ما فقط اداره امور یومیه شهرداری نیست، یادآور شد: حفظ و نگهداری شهر برای آیندگان وظیفه ما است.

رییس کمیسیون فنی، عمرانی، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر همدان اظهار کرد: یکی از نماد‌های تلقی تبعیض شهری، کاشت گونه‌های گیاهی متنوع در برخی نقاط شهر و عدم کاشت گونه گیاهی در منطقه دیگر است که البته اطمینان داریم اینگونه نبوده و باید اقدامات به چشم مردم و شهروندان بیاید.

حیدری با بیان اینکه در طول سال رقم بالایی در حدود ۲۰ میلیارد تومان، گل و گیاه توسط شهرداری خریداری می‌شود، گفت: خودکفایی شهرداری در این خصوص اتفاق بسیاری خوبی خواهد بود که موجب ایجاد اشتغال و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.

بادامی‌نجات: کاهش روشنایی در معابر و پارک‌ها اعتراض مردم را به دنبال داشته است

حمید بادامی‌نجات عضو شورای شهر همدان در کمیسیون خدمات شهری با اشاره به موضوع روشنایی معابر و پارک‌ها، اظهار کرد: بخشی از انرژی تولید شده در مسیر انتقال از نیروگاه تا پست‌های برق هدر رفت داریم و شرکت‌های توزیع و انتقال بهتر است بجای تاریک کردن شهر و خاموشی معابر بفکر اصلاح خطوط و صرفه جویی در سایر قسمت‌ها و افزایش ظرفیت باشند.

وی با بیان اینکه میزان برق مصرفی در معابر شهری و پارک‌ها مگر چه میزان و چند درصد است که مردم مجبورند این تاریکی‌ها در شهر را تحمل کنند.

بادامی‌نجات در خصوص لزوم حفظ و نگهداری امکانات و تاسیسات شهری نیز بیان کرد: استقرار نگهبان و یا کیوسک یا گشت شبانه به منظور حفظ امکانات شهری در پارک‌های فاقد نگهبان ضروری است.

خانجانی: تخریب تاسیسات شهری به نسبت وسایل موجود به ندرت است

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری همدان هم با بیان اینکه روشنایی پارک‌ها بر اساس مهندسی نور انجام شده است، یاد آورشد: این مهم با استفاده از یک کارشناس متخصص در این حوزه و بر اساس نیازسنجی پارک‌ها انجام می‌شد.

حسین خانجانی شیوع کرونا و مشکلات برق را دو مورد تأثیرگذار در کاهش روشنایی پارک‌ها برشمرد و افزود: از ابتدای امسال و با توجه به خاموشی پارک‌ها و اتخاذ تصمیمات بالادستی، شاهد بروز ناهنجاری‌های اجتماعی در پارک‌ها و نگرانی‌ها و اعتراضات مردمی در این خصوص بوده‌ایم.

رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری همدان تصریح کرد: در صورت رفع مشکل کرونا و برق، در بحث روشنایی پارک‌ها مشکلی نداریم و پیمانکاران نیز در خصوص نگهداری این اماکن فعال هستند.

خانجانی با بیان اینکه تخریب تاسیسات شهری به نسبت وسایل موجود به ندرت و کمتر از نیم درصد است، ادامه داد: غالباً سرقت توسط سارقان حرفه‌ای را شاهد هستیم.

وی خاموشی پارک‌ها را دلیل اکثر سرقت‌ها برشمرد و خاطرنشان کرد: برخی پارک‌های منطقه‌ای دارای نگهبان بوده و از ۱۴۰ پارک به نام شهر کمتر از ۲۰ پارک دارای نگهبان هستند.

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری همدان یادآور شد: پیش‌بینی بکارگیری گشت سیار برای پارک‌های فاقد نگهبان را در سال داشته‌ایم و بحث استفاده از همیاران محلات را نیز به منظور مراقبت از تأسیسات پارک‌ها پیشنهاد خوبی است.

رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری همدان بیان کرد: در بحث انرژی‌های پاک نیز شهرداری چند سال پیش به این موضوع ورود کرده، اما هزینه آن سنگین بوده و به سمت استفاده از پروژکتور‌های جدید کم مصرف ۱۵ تا ۲۰ وات رفته‌ایم.

خانجانی معضل آب را در سال جاری جدی دانست و افزود: اکنون نیز سه ماه از فصل آبی سپری شده و کمتر از ۲۰ درصد بارش داشته‌ایم و سال آینده نیز ۱۰۰ درصد درگیر بحران آب در حوزه فضای سبز هستیم.

وی در ادامه با اشاره به بحث نیروی انسانی در این بخش تصریح کرد: تا سال ۱۳۹۸ در خصوص نیروی انسانی در حوزه فضای سبز با توجه به حجمی بودن، مشکل حقوق و بیمه مطرح بود که اکنون با مد نظر قرار دادن قانون کار این مشکلات حل شده است.

 

منبع: روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار