استاندار کرمانشاه از دیدگاه مثبت اعضای کمیسیون زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه روز شنبه درباره تصویب منطقه آزاد قصرشیرین خبر داد و گفت: رأی‌گیری نهایی برای تصویب مناطق آزاد تجاری در پایان بهمن یا اوایل اسفند در صحن مجمع تشخیص برگزار می‌شود.
کد خبر: ۹۴۰۷۳۸
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۷ 15 February 2021

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایرنا،هوشنگ بازوند گفت: کمیسیون اصلی و زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام روز شنبه طرح تصویب مناطق آزاد تجاری را در دستور کار قرار داد و ما هم در این جلسه یک گزارش بسیار خوب از ظرفیت‌ها و اثرگذاری‌های منطقه آزاد قصرشیرین در توسعه استان و غرب کشور ارایه کردیم و مزیت‌ها و زیرساخت‌های برتر آن نسبت به سایر مناطق را تشریح کردیم.

او افزود: از جمله این مزیت‌های منحصربه‌ فرد قصرشیرین نسبت به سایر مناطق، تکمیل خط ریلی کرمانشاه به قصرشیرین طی سه یا چهار سال آینده سپس اتصال آن به راه آهن عراق و بندر لاذقیه سوریه است؛ همچنین فاصله مناسب قصرشیرین با مرکز ایران و عراق و ارتباط هم‌زمان و نزدیک با منطقه اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق از دیگر مزیت های آن است.

بازوند عنوان کرد: همه این مزیت‌ها را برای اعضای کمیسیون تشریح کردیم و اگرچه نمی‌دانیم رأی آن‌ها چیست اما برداشت ما از فضای کمیسیون و دیدگاه اعضا مثبت بود؛ به‌ویژه این‌ که آیت‌الله محمدی عراقی، از علمای بزرگ استان هم عضو این کمیسیون است و در آن ‌جا یک دفاع بسیار خوب از استان کرمانشاه و طرح تصویب منطقه آزاد قصرشیرین بیان کرد که قابل‌تقدیر است.

به گفته بازوند، «جلسه اصلی برای رأی‌گیری نهایی درباره طرح تصویب مناطق آزاد تجاری جدید در پایان بهمن ‌ماه یا اوایل اسفند در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار می‌شود و امیدواریم که منطقه آزاد قصرشیرین در این جلسه به تأیید نهایی برسد».

بازوند گفت: هر احتمالی وجود دارد اما به اعتقاد من تنها ۲ منطقه آزاد تجاری در جلسه نهایی مجمع تشخیص مصلحت به تصویب اعضا خواهد رسید و بسیار امیدوارم قصرشیرین یکی از آنها باشد.


دولت در تیر ۱۳۹۵ لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری در استان‌های گلستان (اینچه برون)، ایلام (مهران)، اردبیل (اردبیل)، سیستان و بلوچستان (سیستان)، کردستان (بانه، مریوان)، هرمزگان (جاسک)، بوشهر (بوشهر)، کرمانشاه (قصرشیرین) را به مجلس فرستاد و گرچه در آنجا تصویب شد اما با مخالفت شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت رفت.

استاندار کرمانشاه با اشاره به روند طی شده برای لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری گفت: لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری جدید ابتدا در دولت سپس مجلس تصویب و به شورای نگهبان ارسال شد اما با مخالفت این شورا مواجه و به مجلس برگشت داده شد اما با اصرار مجلس، این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

او افزود: در مجمع تشخیص مصلحت نظام مقرر شد که یک بررسی کارشناسی صورت بگیرد که آیا تصویب این هشت منطقه آزاد تجاری ضرورت دارد یا خیر؟ در همین راستا حدود چهار ماه پیش یک تیم کارشناسی از مجمع تشخیص به استان کرمانشاه سفر کرد و بررسی‌های لازم درباره شرایط و ظرفیت‌های منطقه قصرشیرین را انجام داد.

بازوند با بیان این‌که من هم در این‌ باره ۲ ملاقات با دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام داشتم، اظهار کرد: از آقای رضایی هم برای حضور در استان و مشاهده شرایط و پتانسیل‌های منطقه قصرشیرین دعوت کردیم که این سفر ماه گذشته صورت گرفت که در نهایت کمیسیون فرعی مجمع تشخیص مصلحت با طرح تصویب مناطق آزاد تجاری موافقت کرد.

 

مهمترین اقدام بازوند

استاندار کرمانشاه گفت: با وجود خدمات گسترده‌ای که در بخش‌های مختلف از جمله زلزله و حوزه پتروشیمی صورت گرفته اما معتقدم مهم‌ترین اقدام من در سه و نیم سال گذشته در استان کرمانشاه، تلاش برای تصویب منطقه آزاد قصرشیرین بوده است.

به گفته او، گرچه اسم این طرح منطقه آزاد قصرشیرین است اما در واقع منطقه آزاد استان کرمانشاه خواهد بود زیرا می‌تواند یک تحول بسیار بزرگ اقتصادی در استان شکل دهد.

استاندار کرمانشاه تصویب منطقه آزاد تجاری قصرشیرین را یک اقدام ماندگار توصیف و اضافه کرد: این اقدام می‌تواند قصرشیرین را به دوران رشد قبل از جنگ تحمیلی برساند.

دبیر مجمع تشخیص: حمایت می‌کنم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ۱۷ دی ۹۹ پس از سفر به کرمانشاه و بازدید از منطقه قصرشیرین گفت: نباید همه هشت منطقه آزاد مطرح شده در مجمع را با یک چوب راند و من حداکثر تلاشم را برای تصویب منطقه آزاد تجاری قصرشیرین بکار می‌گیرم.

به گفته محسن رضایی، خوشبختانه براساس ارزیابی و گزارشاتی که از منطقه آزاد تجاری قصرشیرین انجام دادیم هیچ گونه مخالفتی از سوی مسوولین بخش‌های مختلف در استان وجود نداشت و هم درباره لزوم ایجاد آن همصدا بودند.

نیمی از صادرات سالانه ایران به عراق از مرزهای استان کرمانشاه و قصرشیرین صورت می گیرد، رقمی که با تکمیل زیرساخت های مرزی و حذف برخی قوانین دست و پاگیر، استعداد یک جهش بلند و چندبرابری را دارد.

این استان با وسعت حدود ۲۵ هزار کیلومتر مربع، ۱.۵ درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان است.



منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار