"ولیک" یا همان زالزالک وحشی د‌ر مناطق جنگلی ایران به ویژه در مازندران به وفور یافت می‌شود و بسته به رنگ میوه ولیک سیاه و ولیک سرخ در این مناطق دیده می‌شود.
کد خبر: ۹۱۶۶۸۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۳ 14 November 2020

به گزارش تابناک مازندران ، ولیک د‌ر کتاب‌های طب سنتی «خفچه» و «زعرورالاد‌ویه» و د‌ر بعضی کتاب‌ها هم «تفاح ‌بری» نامیده شد‌ه است.
حکمای طب سنتی ایران، ولیک را از نظر طبیعت سرد و خشک می دانند.

سرخ ولیک یا ولیک سرخ، مزه و طعم خاصی ندارد ولی سیاه ولیک یا ولیک سیاه خوشمزه (ترش و شیرین) است.

خواص ولیک:
آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه، حساسیت رگ‌های خونی را کاهش می‌دهند و از آسیب عوامل مخرب ایجاد کننده اکسیداسیون (مانند آلودگی‌ها، مواد شیمیایی موجود در غذاها و...) در رگ‌ها جلوگیری می‌کنند.
همچنین ميزان گرفتگی عروق به علت وجود این آنتی اکسیدان ها کاهش می‌یابد و غذا رسانی به سلول‌های قلبی تسهیل می‌شود، در نتیجه منجر به بهبود جریان خون قلبی و نهایتاً بهتر شدن عملکرد ماهیچه‌های قلب می‌گردد که خستگی را کاهش می‌دهد و بسیاری از دردهای آنژینی را تسکین می‌بخشد.
ولیک باعث کم شدن فشارخون در افراد می‌شود. همچنین از افت فشار نیز جلوگیری می‌کند. در حقیقت فشارخون را تعدیل می‌کند؛ همچنین باعث کاهش فشارخون در بیماران دیابتی نیز می‌گردد.
دم کرده ولیک برای مشکلات عصبی کاربرد دارد و باعث کاهش استرس می‌شود.
دمنوش ولیک تازه یکی از بهترین گزینه‌ها برای افزایش زمان خواب آرامش‌بخش است.
کانال سوادکوهی‌های مقیم پایتخت
مصرف ولیک کلسترول بد را در جریان خون کاهش می‌دهد و نیز منجر به کاهش تولید کلسترول در کبد افرادی که رژیم غذایی سرشار از کلسترول دارند، می‌شود.
سرکه ولیک از عوامل اصلی کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید در بدن می‌باشد.
ولیک در فرایند سوزاندن چربی‌ها کمک می‌کند و کالری اضافی تحمیل‌شده بر بدن را از بین می‌برد. در نتیجه برای اهداف کاهش وزن و لاغری مناسب می‌باشد.
ولیک منجر به بهبود سوء هاضمه می شود و اثرات ضد التهابی دارد.
مصرف شربت ولیک همراه با شکر سرخ برای رفع سردرد شدید مفید است.
این میوه برای تقویت معده هم بسیار مفید است.
ولیک برای درمان اسهال خونی موثر است.
خوردن عرق زالزالک برای کسانی که نقرس دارند بسیار مفید است.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار