اخبار حوزه انتظامی مازندران در 25 اردیبهشت توسط معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی مازندران به خبر نگار تابناک از کل استان از غرب تا شرق و وضعیت راه ها از سوی رئیس پلیس راه استان مازندران به شرح زیر تشریح گردید .
کد خبر: ۸۵۰۳۶۷
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۶ 14 May 2020

به گزارش تابناک مازندران ، اخبار فرماندهی انتظامی استان مازندران روز شنبه مورخ 25 اردیبهشت ماه سال 1399 به این شرح است :

بر اساس این گزارش، اخبار انتظامی استان مازندران مورخه 99/2/23 تقدیم حضور می گردد :

 رهاسازی 20 هزارمتر از اراضی ملی در چالوس 

فرمانده انتظامی استان مازندران از رهاسازی 20 هزار متر از اراضی ملی به ارزش 150 میلیارد ریال در یکی از روستاهای ییلاقی شهرستان چالوس خبر داد . 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس ، سردار" مرتضی میرزایی" اظهار داشت: در پی تصرف مقادیر قابل توجهی از اراضی ملی توسط فردی سودجو در یکی از مناطق ییلاقی مرزن آباد شهرستان چالوس موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.

فرمانده انتظامی استان مازندران،افزود: در جریان رسیدگی به این پرونده، پس از هماهنگی های قضائی با همکاری ماموران پلیس آگاهی و اداره منابع طبیعی، زمین های تصرف شده به متراژ 20 هزار و 444 متر مربع رها سازی و حصار ایجاد شده در اطراف آن تخریب شد .

سردار میرزایی، ارزش زمین رهاسازی شده از چنگ این متهم را بالغ بر 150 میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد : متهم پس از دستگیری و تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی شد .

این مقام انتظامی، تجاوز به منابع طبیعی را تجاوز به حقوق و سرمایه های عمومی همه مردم به ویژه نسل آینده جامعه دانست و گفت: زمین خواران بدون در نظر گرفتن حق عامه مردم در بهره مندی از نعمت های خدادادی با هدف رسیدن به سودهای کلان اقدام به تصرف زمین و منابع طبیعی می کنند که برای جلوگیری از آن، همکاری همه مردم و دستگاه های نظارتی الزامی است.#

 دستگیری 523 خرده فروش مواد مخدر در استان مازندران 

رئیس پلیس پیشگیری استان مازندران از اجرای طرح پاكسازي مناطق آلوده و دستگيري 523 خرده فروش مواد مخدر در سال جاری خبر داد. 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس، سرهنگ "ولی الله گنجیان مقدم"در بیان جزئیات این خبر، گفت: در راستاي برخورد با خرده فروشان مواد مخدر و پاکسازي نقاط آلوده و جرم خيز، موضوع در دستور کار کلانتری های سطح استان قرار گرفت.

رئیس پلیس پیشگیری استان مازندران، افزود: ماموران کلانتري و پاسگاه های سطح استان در چندین مرحله عملیات در شهرستان ها موفق به دستگیری 523 خرده فروش مواد مخدر در سطح استان شدند.

سرهنگ گنجیان، تصریح کرد: در اجراي اين طرح ها 13کیلو گرم ترياك، 1کیلوگرم هروئين و 10کیلو گرم حشیش و مقادیر قابل توجهی آلات استعمال موادمخدر كشف شد.

وی با اشاره به اينكه متهمان با تشكيل پرونده برای سير مراحل قانوني به مراجع قضائي معرفي شدند، خاطرنشان كرد: به منظور سالم سازي و پاكسازي مناطق آلوده و جلب رضايت عمومي مردم اين طرح و طرح هاي مشابه همچنان تداوم خواهد يافت و همكاري خوب مردم نيز همواره پليس را در اجراي موفقيت آميز اين طرح ها یاری خواهد کرد.

 دستگیری سارقان موتورسیکلت با 5 فقره سرقت در گلوگاه 

جانشین انتظامی شهرستان گلوگاه از شناسایی و دستگیری2 سارق موتور سیکلت با 5 فقره سرقت در این شهرستان خبر داد. 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس، سرهنگ "اسماعیل حسن زاده" در تشریح این خبر، گفت: درپی وقوع چند فقره سرقت موتور سیکلت و اماکن خصوصی در سطح حوزه استحفاظی، موضوع در دستور کار کارآگاهان مبارزه باسرقت پلیس آگاهی قرار گرفت.

جانشین انتظامی شهرستان گلوگاه افزود: ماموران انتظامی با بررسی های همه جانبه و تحقیقات گسترده پلیسی موفق شدند 2 سارق را در این ارتباط شناسایی و دستگير کنند .

سرهنگ حسن زاده، خاطرنشان کرد : در تحقيقات تخصصي صورت گرفته، متهمان به 5 فقره سرقت موتورسيكلت و اماکن خصوصی اعتراف كردند.

وی در خاتمه، اظهار داشت: متهمان پس از تشكيل پرونده به مرجع قضائي معرفی شدند.

 

توقیف موتور سیکلت قاچاق در نکا 

فرمانده انتظامی شهرستان نکا از توقیف موتورسیکلت قاچاق به ارزش 450 میلیون ریال در این شهرستان خبر داد . 

 سرهنگ "حسین زارع" در تشریح این خبر، گفت: به منظور برقراری نظم و امنیت اجتماعی، طرح عملیاتی برخورد با موتورسیکلت سواران متخلف در این شهرستان به اجرا در آمد .

فرمانده انتظامی شهرستان نکا، افزود: در اجرای این طرح کارگاهان اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی موفق به توقیف یک موتورسیکلت 400 سی سی قاچاق در این شهرستان شدند .

سرهنگ "زارع" ارزش موتورسیکلت قاچاق کشف شده را برابر نظر کارشناسان بالغ بر 450 میلیون ریال عنوان کرد و اظهار داشت: در این خصوص پرونده تشکیل و به مرجع قضائی ارسال شد .

وی از تحویل موتورسیکلت کشف شده به سازمان امواتل تملیکی استان خبر داد و از شهروندان خواست: برای مقابله با ناهنجاری های اجتماعی هرگونه اطلاعات و اخباری را در زمینه مسائل امنیتی و انتظامی به مرکز فوریت های پلیسی 110 خبر دهند.

 

کشف6 فقره سرقت اماکن خصوصی در بابلسر 

فرمانده انتظامی بابلسر از کشف 6 فقره سرقت اماکن خصوصی در این شهرستان خبر داد. 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس، سرهنگ "حسین اسدی"در تشریح این خبر اظهار داشت: در پي وقوع چند فقره سرقت ساختمان های نیمه کاره و اماکن خصوصی در شهرستان بابلسر، موضوع در دستور كار ماموران انتظامی این فرماندهی قرار گرفت.

فرمانده انتظامی شهرستان بابلسر، افزود: ماموران با انجام اقدامات اطلاعاتي و تلاش های شبانه روزی موفق شدند 2 سارق را در حین سرقت در سطح شهر دستگیر کنند.

فرمانده انتظامی شهرستان بابلسر با بیان اینکه متهمان در بازجویی به عمل آمده به 6 فقره سرقت ساختمان نیمه کاره و اماکن خصوصی اعتراف کردند، گفت: این افراد پس از تشکیل پرونده در اختیار مرجع قضائی قرار گرفتند.

سرهنگ اسدی در خاتمه با بیان اینکه بدون مشارکت و همراهی شهروندان، حصول امنیت مطلوب مقدور نیست، ضمن قدردانی از همراهی و همکاری شهروندان از آنان خواست: ضمن توجه به رعایت استانداردهای حفاظتی امکنه خصوصی و محل سکونت هر گونه موارد مشکوک را از طریق تلفن 110 به پلیس اطلاع دهند.

 

 

دستگیری سارق اماکن خصوصی در بهشهر 

فرمانده انتظامی شهرستان بهشهر از دستگیری سارق حرفه ای اماکن خصوصی با 14 فقره سرقت در این شهرستان خبر داد . 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس، سرهنگ "حسن عنایتی گنجی " در تشریح این خبر، گفت: در پی وقوع چندین فقره سرقت اماکن خصوصی در این شهرستان، موضوع در دستور کار ماموران پلیس آگاهی این فرماندهی قرار گرفت .

فرمانده انتظامی شهرستان بهشهر، افزود: ماموران با انجام اقدامات اطلاعاتی و بررسی های همه جانبه موفق به شناسایی و دستگیری سارقی حرفه ای در این شهرستان شدند .

سرهنگ عنایتی، خاطرنشان کرد: پس از هماهنگی های قضائی متهم دستگیر شد و در بازجویی های به عمل آمده تاکنون به 14فقره سرقت اماکن خصوصی اعتراف کرد .

وی با اشاره به این که متهم پس از تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی شد ، به شهروندان توصیه کرد: ضمن رعایت هشدارهای انتظامی، در صورت مشاهده افراد ناشناس، مراتب را در اسرع وقت به مرکز فوریت های پلیسی 110 اعلام دارند.

 

به بهانه 21 رمضان سالروز شهادت موالموحدین حضرت علی (ع) : 

امام علی(ع) و حکومت اسلامی 

حکومت امام علی(ع) یکی از این حکومت ها است که شیفتگان زیادی داشته و دارد و هنوز که هنوز است ، بعد از گذشت سالیان متمادی هر جا سخن از عدالت به میان می آید ، عدالت علی(ع) در ذهن ها تداعی می شود. 

در طول اعصار وقرون ، حکومت ها و دولت های زیادی روی کار آمده و چند صباحی بر مردم حکومت کرده و بعد هم از بین رفته اند، به طوری که اثری از آنها بر جای نمانده و اگر در مواقعی یادی هم می شود، برای این است که مایة عبرت دیگران شود. اما در این میان، حکومت هایی هم بوده اند که علی رغم گذرقرن ها هنوز هم بر سر زبان هایند و با تمام تلاشی که بر اندازان انجام داده اند ، ره به جایی نبرده اند.

حکومت امام علی(ع) یکی از این حکومت ها است که شیفتگان زیادی داشته و دارد و هنوز که هنوز است ، بعد از گذشت سالیان متمادی هر جا سخن از عدالت به میان می آید ، عدالت علی(ع) در ذهن ها تداعی می شود. عدالت خواهی حضرت علی(ع) موجب شده است كه آزادی خواهان جهان از او به عنوان الگوی عدالت ياد كنند.

امام علی(ع) بعد از پيامبر اسلام(ص) دومين شخصيت جهان اسلام است، یکی از ويژگی های حضرت آن است كه در خانه خدا متولد شد. جز او مولودی در خانه کعبه به دنيا نيامد، نه قبل از او و نه بعد از او و اين به خاطر بزرگداشت مقام و جايگاه او بود.

علی(ع) حاکمی بود که خود را از مردم و مردم را نیز از خود می دانست. در پیاده کردن عدالت و احکام خدا هیچ هراسی نداشت و عقیده داشت عدالت در رأس همة برنامه ها است.

او معتقد بود اگر این اصل از میان برداشته شود، سود جویان و فرصت طلبان به دستگاه حکومت راه یافته و فساد و تباهی آن را فرا می گیرد. امیر مؤمنان رهبری بی نظیر بود که احکام خدا را با شیواترین بیان، ابلاغ و در مقام عمل به عالی ترین وجهی پیاده می کرد. او فقط رضایت حق را در نظر داشت.

از مهم ترین مسائلی که در زندگی اجتماعی انسان اهمیت فوق العاده ای دارد و اسلام روی آن بسیار تأکید می کند، توجه به مسئله حفظ حقوق و اموال مردم و به طور کلی، برقراری عدالت اجتماعی است.. عدل نیز به معنای موازنه و هم وزنی، میانه روی، نهادن چیزی در جای خود.

بر این اساس، مسئله عدالت و عدالت گرایی همواره در گفتار و کردار امامان موج می زد. امام علی (ع) حتی حکومت را فقط برای برپایی عدالت می خواست.

آن حضرت محور حق و عدالت بود و هرگز رفتاری خلاف حق و عدالت از او سر نزد. عدالت علی (ع) ناشی از زهد و تقوای بی مانند او بود در کلام امام و رهنمودهایش به کارگزاران و حاکمان خویش، سخن از برقراری عدالت در میان آحاد مردم به میان می آمد. عدل در نظر آن بزرگوار چنان گسترده بود که ظلم و ستم را در حق هیچ کس - از هر ملیت و مذهبی که باشد روا نمی دانست.

امام علی (ع) پیش از آن که به عدالت از نگاه فردی بنگرد، جنبه اجتماعی آن را مد نظر قرار می دهد. آن حضرت عدالت را از هر چیزی بالاتر می دانست.

نکته مهم دیگری که در سخنان ارزشمند آن حضرت پیرامون عدالت اجتماعی مشاهده می گردد، نقشی است که عدالت در نگه داری تعادل اجتماعی بازی می کندواز نظر علی (ع) آن اصلی که می تواند تعادل اجتماعی را حفظ نماید و همه را راضی نگه دارد، به پیکره اجتماع، سلامت و به روح آن آرامش بدهد، عدالت اجتماعی است.

ظلم، جور و تبعیض قادر نیست حتی روح خود ستم گر و روح آن کسی را که به نفع او ستم گری می شود، راضی نگاه دارد، چه رسد به ستم دیدگان و پایمال شدگان.

بحث عدل از مباحث گسترده و پردامنه در فرهنگ اسلام است«در قرآن، از توحید گرفته تا معاد و از نبوت گرفته تا امامت و زعامت و از آرمان های فردی گرفته تا هدف های اجتماعی، همه بر محور عدل استوار شده است.»

برنامه های اجرایی امام علی (ع) برای اجرای عدالت :

در این جا به برخی برنامه ها اشاره می کنیم:

1- انتخاب افراد لایق و متدیّن و امین؛

2- اصرار بر اجرای قانون از سوی مسئولان اجرایی (تساوی در برابر قانون)؛

3- حفظ آزادی ها و تلاش در احقاق حق مردم؛

4- تلاش برای عمران و آبادی شهرها و بهره برداری برابر از اموال و امتیازهای عمومی؛

5- حفظ امنیت جامعه؛

6 - برخورد با متجاسرین و قانون شکنان و مبارزه با تبعیض و امتیازطلبی؛

7- معرفی حکومت به عنوان وسیله اجرای احکام و مراقبت و بازرسی از اجرای عدالت توسط کارگزاران؛

آثار عدالت اجتماعی در جامعه :

عدالت اجتماعی، در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی مردم تأثیر مثبت دارد، همان گونه که تبعیض، ظلم و بی عدالتی، عواقب ناگواری در پی دارد؛ از جمله آثار مثبت عدالت اجتماعی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

1- دوام حکومت

2- علاقه مردم به حاکمان و اطاعت از آنان:

3- رشد کمالات روحی و اخلاقی؛

جلوه ای از عدالت علی (ع) :

مشهوراست که طلحه و زبیر شبی به خدمت حضرت علی (ع) آمدند که از ایشان حکومت ولایتی را طلب کنند. آن حضرت چراغی را که برای بررسی بیت المال روشن کرده بود، خاموش نمود و به قنبر گفت: چراغ خودمان را بیاور.

پرسیدند: یا علی! سبب خاموش کردن چراغ چیست؟ فرمود: پیش از آمدن شما به نوشتن حساب بیت المال مشغول بودم و با چراغ بیت المال آن را حساب می کردم و اکنون که با شما صحبت خواهم داشت نباید چراغ بیت المال روشن باشد. طلحه و زبیر فهمیدند که با علی (ع) نمی شود کنار آمد و با این زهد و صلاح و عدالتی که دارد، هرگز ولایت به آنان نخواهد رسید.

امام علی (ع) الگویی برای بشریت:

امام‌علی (ع) در طول حکومت کوتاه خود توانست نمونه و الگویی از اندیشه عدالت را به منصه‌ی ظهور برساند که به عدالت علوی معروف گشت. امام علی (ع) از عدالت به عنوان زینت و آرایه فرمانروایی یاد کرده و عدالت را حیات و زندگی و در مقابل، ستم را موجب مرگ و تباهی معرفی می‌نماید.

دومین عامل مهم در مسیر پیاده‌سازی عدالت علوی در جامعه اسلامی ایجاد تشکیلات مقتدر و مبتنی بر اصول و ارزش‌های اسلامی و مدیران انقلابی شایسته درجامعه است، یعنی داشتن مدیران انقلابی و کارگزاران توانا که بتوانند آفت‌ها و خطرات را درست شناسایی و به‌موقع واکنش نشان دهند در کنار تشکیلات منظم و منسجم که از بالا تا پایین هرم نیروی انقلابی داشته باشند.

سومین عامل برقراری عدالت علوی و عدالت اجتماعی در جامعه اسلامی وجود قانون درستی است که از حقوق ملت‌ها دفاع کند نه از حقوق دولت‌ها و بالانشین‌ها، اصولا عدالت اجتماعی زمانی برقرار می‌گردد که همه آحاد جامعه در یک ردیف دیده شوند و به کسی امتیاز ویژه داده نشود و افراد خاص از سهم بیشتری برخوردار نگردند و دیگران بی‌بهره از آن امتیاز باشند.

جهان امروزی با عدالت فرسنگ‌ها فاصله دارد و مدعیان حقوق بشر خود بزرگ‌ترین ناقضان اصل عدالت اجتماعی هستند که به دروغ شعار حقوق بشری سر می‌دهند و جامعه اسلامی می‌تواند و باید در برابر چنین مدعیان دروغینی بایستند و با افتخار به داشتن الگو‌های موفقی همچون امام علی (ع) به اجرای عدالت اجتماعی بپردازد و با بی‌عدالتی مبارزه‌ای همه‌جانبه داشته باشد.

پیامبر خدا (ص) در باب مقام امام علی (ع) می‌فرمایند: سرلوحه اعمال مومن محبت علی بن ابی‌طالب است.

توجه به شخصیت گرانقدر امام علی (ع) و الگوپذیری از رفتار آن حضرت می‌تواند موتور محرکه و انگیزه قوی و خوبی برای افرادی باشد که قصد تغییر در رفتار خود را دارند، در واقع امیرالمومنین (ع) بهترین الگو برای جامعه‌ای است که می‌خواهد عدالت محوری را سرلوحه کار‌های خود قرار دهد و هم در رفتار‌های شخصی و هم اجتماعی بهترین شیوه، روش و منش اجتماعی در سیره امام علی (ع) نهفته است و می‌تواند بهترین الگوی موفق در رفتار افراد باشد.

عدالت خواهی حضرت علی(ع) موجب شده است كه آزادی خواهان جهان از او به عنوان الگوی عدالت ياد كنند، عدالت امام كه بيشتر در دوران حكومت بروز می كند، در نحوه گزينش حكومت، تقسيم بيت المال و حمايت از محرومان است؛ همگی حكايت از عدالت گرايی امام دارد.

حضرت علی (ع) صادق‌ترین سیاستمدار:

حضرت علی (ع)درعرصه سیاست اداری و سازمانی یکی از بهترین روش‌ها را به کار می‌بردند گرچه این نکته و ذهنیت در فرهنگ و عرف جهانی رایج شده که سیاست مداران را نیرنگ بازان معرفی می‌کنند و دلیل این مساله به نوع عملکرد آنها برمی گردد اما باید توجه کرد سیاست به معنای حقیقی عبارت است از تدبیر هم در حوزه زندگی فردی و هم اجتماعی معنا یابد، علی (ع) همیشه در عرصه سیاست، انسانی صادق است و با صداقت در این عرصه ظهور می‌یابند.

پایبندی به حق و قانون از دیگر ویژگی‌های آن حضرت است؛ ایشان از قانون الهی و حق هرگز عدول نکردند، همچنین در حوزه سیاست اداری در اجرای قانون هرگز سستی و مداهنه به خود راه نمی‌دادند و سعی می‌کردند قانون را به طور کامل اجرا و مدیرانی شایسته بر مسئولیت‌های اجتماعی بگمارند از سوی دیگر نظارت اجتماعی را هرگز از یاد نمی‌برد به ویژه نسبت به عملکرد مدیران اهتمام جدی دارد که می‌تواند در نظام اجتماعی برای مدیران به عنوان درس جدی مورد توجه باشد.

علی (ع) در عرصه اقتصادی یک فعال در راستای رشد و توسعه اجتماعی است، درسیاست گذاری‌های اقتصادی در حوزه‌های مختلف کار، عمران و آبادانی، صنعت و تجارت، نظات بربازار ونظارت برخانواردربرخورداری‌های اقتصادی را از یاد نمی‌بردند و پیوسته به این مسائل مهم توجه دارد ونسبت به نیازهای ضروری جامعه اهتمام جدی دارد این نکته نیزدرخورتوجه است مخصوصاً نسبت به نظارت برخانواده ورعایت عدالت در این عرصه‌ها و

"جرج جرداق" دانشمند مسیحی می‌گوید؛ اگر به دنبال صدای عدالت انسانی هستید به علی توجه کنید، علی (ع) در همین راستا دستورهای اکید و در همه عرصه‌ها حضور جدی دارد و این حقیقت در سیره عملی و نامه‌های وی در عرصه اقتصاد و مدیریت نظام اجتماعی به ویژه در منشور مدیریتی آن حضرت که به مالک اشتر نوشته‌اند به وضوح مشاهده می‌شود.

در عرصه سیاست اجتماعی نسبت به مردم مهربان بودند و سعی می‌کردند ازستم به مردم جلوگیری کنند و ارتباط با مردم را سرلوحه کار خود قرار می‌دادند الگو بودن در سیاست قضائی، عرصه امنیت اجتماعی و در حوزه‌های زندگی حضرت امیر نیز در خور بررسی است، در عرصه سیاست‌های مدیریتی امروزه زندگی و سیره حضرت (ع) در حوزه اجرا و قضا درس آموز است.

در شرایط اجتماعی که اکنون در آن هستیم به ویژه با توجه به شیوع بیماری کرونا سخنانی از حضرت علی (ع) نقل می‌کنیم مبنی بر اینکه دشواری‌ها جز با شکیبایی از میان نمی‌رود همچنین امام علی (ع) فرمودند پیوسته بر صبر و شکیبایی پیشه کنید زیرا کسی که اهل شکیبایی و صبر باشد، محنت و سختی بر او آسان خواهد شد امیدواریم مردم این سخنان را در شرایطی کنونی اجتماع به عنوان تابلویی پیش روی خود قرار دهند و آن را آویزه گوش خود کنند تا دشواری‌ها را بهتر برای خود هموار کنند.

نگارنده : سرهنگ سید جعفر ساداتی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی مازندران 

 تاثیر بازی های رایانه ای بر رفتار کودکان 

بازی ممکن است کودک را از خود محوری برهاند، زندگی اجتماعی را به او بیاموزد و مفری برای فراموشی شکست ها و ناکامی های روزانه باشد... 

توجه به اهمیت بازی در رشد همه جانبه ی کودک و تاثیر گذاری آن روی جنبه های مختلف جسمی، روانی و اجتماعی، پدران و مادران و تمام افرادی که با کودک و نوجوان سر و کار دارند را وا می دارد تا در تهیه و تدارک شرایط مناسب برای بازی کودکان تلاش گسترده ای داشته باشند.

با توجه به این که بیشترین تاثیر پذیری کودکان از محیط در دوران کودکی است و این دوره به شکل دهی شخصیت آینده کودک نقش بنیادی دارد لزوماً توجه به بازی کودکان در جهت کمک به آنان باید در اولویت اقدامات والدین باشد، و در این راه از آشنایی با مراحل رشد و نمو کودک گرفته تا تهیه وسایل و لوازم بازی و مهمتر از آن ارتباط مداوم و مستمر با کودکان امری ضروری است.

مفاهیمی که در بازی کودکان نهفته است بسیار فراتر از مفهوم واژه هایی چون تفریح و سرگرمی اند. بازی ممکن است آموزش دهنده مفاهیم اساسی به کودک باشد.

بازی ممکن است کودک را از خود محوری برهاند، زندگی اجتماعی را به او بیاموزد و مفری برای فراموشی شکست ها و ناکامی های روزانه باشد، از این رو است که امروزه از بازی هم چون روش درمانی استفاده می کنند.

از طریق بازی، می توان کودکان مضطرب، پرخاشگر، خجالتی، عاطفی، مایوس، افسرده و بیش فعال، بدبین، ترسو،... را شناخت و به کمک بازی به روان درمانی آنان پرداخت .

از آنجایی که اولین و مهم ترین واحد اجتماعی که هر نوزاد پس از تولد در آن پا می گذارد و با آن آشنا می شود خانواده است پس خانواده و به طورکلی روابط والدین و فرزند در شکل گیری شخصیت هر فرد، بسیار مهم است.

کودک در خانواده چگونگی روابط با بزرگترها ، کوچکتر ها ، روابط اجتماعی ، طریقه برخورد با مسائل و مشکلات، احترام، عطوفت ، خشونت و پرخاشگری را می آموزد .

پس جا دارد که والدین نیز مانند سیاستمداران از تاثیر بالقوه بازی های رایانه ای بر روابط شان، با فرزندشان ابراز نگرانی کنند.

بازی های رایانه ای و سایر شکل های سرگرمی الکترونیک اغلب جایگزین فعالیت اجتماعی با پدر و مادر و خانواده می شود و در خانه از آن به عنوان وسیله ای برای ساکت نگه داشتن بچه ها استفاده می شود.

در بیشتر بازی‌های رایانه‌ای خشونت حرف اصلی را می‌زند، نابود کردن، از کار انداختن غیرجاندار، تخریب اموال، بالا بردن صدا با هدف ترساندن، درگیری تن به تن با هدف آسیب رساندن فیزیکی، گرفتن حیات موجود زنده از نمونه‌های مشاهده شده در بازی‌های رایانه ای است.

به طور کلی شرکت های بازی سازی به دلایل زیر بازی های خشن طراحی می کنند:

جذابیت در جهت اهداف سودگرایانه

القا حس قدرت هرچند کاذب به بازیکنان

شبیه سازی محیط های جنگی جهت تخلیه هیجانات روحی و القای اهداف سیاسی.

به طور کلی بازی های خشونت آمیز تاثیرات زیر را بر کودکان دارد

هم ذات پنداری و در نتیجه آموزش و تعلیم و تربیت در جهت منافع شرکت های تولید کننده بازی،

تظاهر در رفتارهای خود آگاه و نا خود آگاه و ویران سازی دنیای کودکانه

و اما، آنچه والدین در مورد بازی های ویدئویی بیش از حد خشونت آمیز لازم است بدانند:

تحقیق در مورد بازی قبل از خرید آن

افزایش سواد رسانه ای والدین وکودکان

بازی کردن همراه با فرزند

استفاده از رسانه‌ جایگزین مطمئن برای کودکان و نوجوانان

اولویت دادن به تفریحات واقعی به جای بازی‌های مجازی و خشن

چرایی علاقمندی کودکان به بازی های خشن

قدرت کاذب ماورایی

آموزش همراه با تشویق خشونت

انجام کارهای غیرممکن در دنیای واقعی

و در آخر محبوبیت روز افزون بازی های رایانه ای و ویدیوئی،به ویژه در میان کودکان ونوجوانان، اثرهای زیانبار را به دنبال داشته است.

موضوع های خشونت آمیز و ماهیت تعاملی بسیاری از این بازی ها، زمینه ساز این باور شده که خشونت این گونه بازی ها، بیشتر از خشونت برنامه های تلویزیونی، بر رفتارهای ضد اجتماعی کودکان اثر می گذارد.

به باور برخی از صاحب نظران، این بازی ها ماهیتی اعتیاد آور دارد و پرداختن بیش از اندازه به بازی،از تماس های اجتماعی کودکان می کاهد و به تضعیف عملکرد آنان در مدرسه می انجامد.

تهیه وتنظیم: معصومه حدیدی کارشناش روانشناسی و مددکار اجتماعی کلانتری 11 تنکابن

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار