رئیس سازمان نهضت سوادآموزی:
معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون درصد بی سوادان زیر 50سال کشور از 52 درصد به حدود 5 درصد رسیده است، گفت: در همین راستا 12 استان کشور به نرخ باسوادی بالای 98 درصد رسیده اند.
کد خبر: ۶۸۴۶۱۸
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۹ 27 November 2018

12 استان کشور به نرخ باسوادی بالای 98 درصد رسیده اند

به گزارش تابناک قزوین،علی باقرزاده روز سه شنبه در حاشیه یادواره شهدای سواد آموزی قزوین در جمع خبرنگاران افزود: 2 درصد باقی مانده از سواد آموزی نه به خاطر عدم دسترسی آموزشی بلکه به دلایل مسایل اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی است.


وی با بیان اینکه عدم تقاضای اجتماعی مهم ترین علت برای کند شدن روند با سوادی است،اضافه کرد: دولت با ایجاد تمام زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری امکان ادامه تحصیل و باسوادی را برای تمام گروه های سنی فراهم کرده اما مساله مهم این است که مردم باید خودشان این تقاضا را داشته باشند.


باقرزاده با اشاره به تمهیدات وزارت آموزش و پرورش برای ارایه خدمات آموزشی حتی به دورافتاده ترین نقاط کشور، ادامه داد: در سال تحصیلی جاری حدود 200 مدرسه کشور تنها با یک دانش آموز فعال است که این در دنیا بی نظیر است.


وی با بیان اینکه جذب 100 درصدی کودکان بازمانده از تحصیل اولین شرط برای ریشه کنی کامل بی سوادی است،گفت: این موضوع یک مساله کاملا اجتماعی بوده و نیازمند آن است تا دستگاه های متولی چون بهزیستی و کمیته امداد در جهت شناسایی و جذب بازماندگان از تحصیل تلاش کنند.


باقرزاده خاطرنشان کرد: عمده موارد مربوط به ترک تحصیل دانش آموزان در دوره زمانی اواخر خردادماه تا مهر ماه اتفاق می افتد و اگر در اواسط سال باشد حتما با دخالت مدیر و معلمان مدرسه از آن جلوگیری می شود.


این مقام مسئول با بیان اینکه 60 درصد از دانش آموزان به خاطر مشکلات اقتصادی اقدام به ترک تحصیل می کنند، گفت: با وجود آن که آموزش و پرورش تمهیدات لازم را از جهت تامین پوشاک و تغذیه رایگان دانش آموزان محروم دارد اما همچنان دامنه این مشکل از تامین این موارد کمی فراتر است.


به گفته وی، 30 درصد موارد ترک تحصیل نیز مربوط به مسایل اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد، مهاجرت و فوت والدین است و تنها 10 درصد آن به مدرسه باز می گردد.


رئیس سازمان نهضت سوادآموزی بیان کرد: برای حل معضل بازماندگان از تحصیل باید بر روی متغیرهای خارجی مداخله شود که متولی آن هم دستگاه هایی مانند کمیته امداد و بهزیستی هستند تا موانع حضور در مدرسه را بردارند.


باقرزاده با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه باید درصد با سوادی کشور به 98 درصد برسد،افزود: سازمان نهضت سوادآموزی در کنار برنامه های عمومی، در مناطقی که بیشترین جامعه هدف بی سواد را دارد برنامه های اختصاصی دیگری را نیز دنبال می کند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار